23948sdkhjf

Flere grønne job i sigte med udvidet partnerskab

Der er endnu større basis for at skabe grønne job inden for energirenovering i bygninger i Syddanmark. Tre nye kommuner og en virksomhed er blevet partnere i Grøn Erhvervsvækst.
Med virkning fra 1. maj 2013 gik Assens Kommune, Nordfyns Kommune, Vejen Kommune/Udvikling Vejen og energirådgivningsfirmaet Bright Energy ApS fra Hedensted med i partnerskabet Grøn Erhvervsvækst.

De nye partnere går forskelligt til værks, men bindeleddet bliver et ensartet fokus og Grøn erhvervsvækst.

Assens Kommune vil styrke erhvervslivet som en del af sin Vision 2018 ”Vilje til Vækst”. Ligeledes vil man som klimakommune være CO2-neutrale i 2042.

- Jeg hilser partnerskabet med Grøn Erhvervsvækst velkommen. Jeg ser det som en god mulighed for at kombinere vores mål om at være en CO2-neutral kommune med visionen om at styrke erhvervslivet. Når håndværkerne uddannes til energihåndværkere, kan de give gode råd om energibesparelser til deres kunder. Det kan give en kickstart til erhvervslivet, fordi flere gerne vil spare på energien, siger Finn Brunse, borgmester i Assens Kommune.

Politisk enighed
Nordfyns Kommune vedtager i løbet 2013 en Klima- og Energihandleplan, hvor ønsket er at være CO2 neutrale i 2025. Der satses på nedbringelse af energiforbruget og energibelastninger indenfor bl.a. bygninger og transport.

- Der er i snit afsat 7 mio. kr. hvert år frem mod 2025, til målrettede anlægsinvesteringer til energibesparelser i kommunen. Dette bakkes op af en enig kommunalbestyrelse. Grøn erhvervsvækst er et af de tiltag vi gør får at nå vores mål. Vi ønsker bl.a. de rigtige energiløsninger på kommunens bygninger, hvorfor det er vigtigt at vi får så mange af vores lokale håndværkere uddannet til energihåndværkere som muligt, siger siger Kim Johansen, Formand Teknik og Miljø, om partnerskabet.

Positivt for jobskabelse
Vejen Kommune har vedtaget en klimastrategi om at spare 30 procent CO2 frem mod 2030. Grøn erhvervsvækst indgår som et fælles projekt mellem Vejen Kommune, Udvikling Vejen og lokale virksomheder.

- Vi har sat ambitiøse mål i vores klimastrategi, og vi ser frem til et grønt samarbejde, der kan indvirke positivt på den lokale vækst og jobskabelse. CO2-reduktion og fokus på energibesparelser er et fælles anliggende, og med det nye samarbejde får vi redskaber til at gå konstruktivt og målrettet til værks, siger Vejen-borgmester Egon Fræhr.

Fakta - Grøn erhvervsvækst
Grøn erhvervsvækst er et offentlig-privat partnerskab, der skal skabe 300 nye grønne job inden for energieffektivt byggeri.

Grøn Erhvervsvækst er et samarbejde mellem 7 kommuner og 15 private virksomheder, forsyningsselskaber og erhvervsråd. Siden 2010 er der skabt 150 nye, grønne job, efteruddannet 120 energihåndværkere, afholdt lokale energimesser og aftenskoler for private. Gennem kampagner og udviklingsprojekter, der er lokalt forankret i partnerkommunerne, bliver der skabt efterspørgsel på energirigtige løsninger hos private boligejere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095