23948sdkhjf

Lynetteholm kører videre med kendt duo

Ikke så mange konkurrenter som håbet meldte sig i prækvalifikationen, men resultatet giver tryghed hos bygherren By & Havn

Det er nu ét skridt nærmere at blive afgjort, hvem der skal stå for at bygge den sidste store fase af Lynetteholm og dermed vinde en eller flere af entrepriserne til samlet 1,5 mia. kr.

For vinderne af prækvalifikationen er fundet.

Det oplyser By & Havn til LynetteholmNews.

Det er den kendte duo Munck Havne & Anlæg A/S og Per Aarsleff A/S, - samme som stod for første fase af Lynetteholm, som By & Havn har valgt.

- Både Munck og Aarsleff har vist deres værd under anlæg af første fase af Lynetteholm, og vi har prækvalificeret dem begge igen, da de har bevist, at de kan løfte en kompleks anlægsopgave som Lynetteholm, siger havnebygmester og anlægschef Hans Vasehus til LynetteholmNews.

Munck Havne & Anlæg A/S har etableret adgangsvejen, jordmodtageanlægget m.v. i den første byggefase, og Aarsleff har anlagt Lynetteholms fase 1-perimeter.

By & Havn lægger ikke skjul på, at man havde håbet på et større opløb.

- Vi er glade for, at vi har to entreprenører, der har tilkendegivet deres interesse for alle tre entrepriser. Vi havde selvfølgelig gerne set - og også arbejdet for - at konkurrencen var blevet større, men vi må konstatere, at det er sådan, markedet falder ud på nuværende tidspunkt, siger havnebygmesteren.

Trygge ved selskaberne

By & Havn havde efter forarbejdet til udbuddet forventet, at flere ville kæmpe om næste fase af byggeriet af Københavns nye halvø.

Til LynetteholmNews fortalte Hans Vasehus ved prækvalifikationens begyndelse, hvordan man efter en markedsdialog oplevede interesse fra både nationale og internationale entreprenører.

Desuden tilpassede man udbuddet til, at flere skulle have mulighed for at byde.

- Vi opdelte anlæg af fase 2 i tre entrepriser for at give mulighed for, at flest mulige kunne byde på opgaven, og afholdt markedsdialog forud for prækvalifikationen for selskaber i både ind- og udland. Så vi synes, at vi har gjort et rigtig godt stykke forarbejde, men markedet er, som det er lige nu, og vi er trygge ved de to selskaber, som har vist interesse for at byde, og som gør, at vi kan forvente en konkurrence på både pris, kvalitet og bæredygtighed, forklarer Hans Vasehus.

Munck Havne & Anlæg A/S og Per Aarsleff A/S er prækvalificeret til at byde på alle tre entrepriser i fase 2.

Selskaberne skal have afgivet deres tilbud senest primo august, og By & Havn forventer at indgå kontrakter på alle tre entrepriser primo september.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14