23948sdkhjf

De skal ombygge skolebygning til et halvt hundrede boliger

Nedbrydning starter i efteråret og nybyggeri tidligt i 2024

Efter en optakt på over 10 år får østjyske Hammel nu 47 almene boliger i den gamle Østervangsskolens historiske rammer.

Boligselskabet AL2bolig og Aarhus-baserede Poul Pedersen A/S indgår således hovedentreprisekontrakt for helhedsplan i Hammel, oplyser parterne i en pressemeddelelse.

– Jeg ser utroligt meget frem til samarbejdet med Poul Pedersen A/S, og jeg er overbevist om, at vi sammen får skabt langt mere funktionel og fremtidssikret udgave af Østervangen og samtidig videreført afdelingens kulturarv, lyder det fra Kristina Rytter, byggechef hos AL2bolig, i pressemeddelelsen.

Vinderholdet tæller ud over Poul Pedersen A/S som hovedentreprenør også Erik Arkitekter og Viggo Madsen som underrådgiver.

Entreprisesummen ligger på anslået 61 mio. kr., fremgår det af Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af projekter og udbud. 

Bebyggelsen husede indtil 1989 Østervangsskolen, men med støtte fra Landsbyggefonden tager man nu hul på omdannelsen af Al2Boligs afdeling 156, Østervangen. Her etableres 47 nye boliger fordelt på to-, tre- og fireværelsesboliger.

Med bebyggelsens kulturarv på sinde bevares og renoveres hovedbygningen nænsomt, mens baghuset, der er opført som en udvidelse til skolen i 1950'erne, nedrenoveres og opføres i ny form. 17 boliger placeres i forhuset og 30 i baghuset.

– Den gamle skole udgør en markant bid af Hammels byhistorie, og det er vigtigt at bevare den form for arkitektur og historie i stedet for altid at opføre nyt, fortæller Kristina Rytter.

Forventet indflytning i 2025

I løbet af august 2023 står alle boliger tomme efter at have huset ukrainske flygtninge.

Nedbrydningen, som udføres af Jatob fra Bjerringbro, starter til september 2023.

I starten af januar 2024 starter opbygningen af det nye baghus, og den nyrenoverede boligafdeling står efter planen klar til indflytning i sommeren 2025.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109