23948sdkhjf

Krangigant vokser og vokser, men ser ikke en stigning på det danske byggemarked

BMS-koncernen har nået en størrelse, så krangiganten nu indtager pladsen som verdens 5. største på international opgørelse

Krankoncernen BMS, som har base i Aalborg, kom med egne ord ”fornuftigt” gennem 2022.

BMS Capital, der er moderselskab for koncernens to sideordnede forretninger, BMS Heavy Cranes og BMS Group, har nu aktiviteter og afdelinger på fem kontinenter og voksede i det forgangne regnskabsår ifølge en pressemeddelelse.

Omsætningen steg samlet fra 2,8 til 3,2 mia. kr. i 2022, eksklusiv det halvpartsejede Crane Norway, der selvstændigt omsatte for cirka 1 mia. norske kr. (cirka 630 mio. kr.). Omvendt er koncernresultatet i perioden reduceret fra 261 til 160 mio. kr.

Koncerndirektør Jens Enggaard betegner resultatet som ”solidt og tilfredsstillende, verdenssituationen taget i betragtning.”

BMS Group og Group og BMS Heavy Cranes

BMS Heavy Cranes er den projektorienterede virksomhed, der byder ind på løsning af nogle af verdens største logistik- og løfteopgaver globalt. Primært til on- og offshore i vindsektoren, men også på enorme løfteopgaver med tilknytning til olie- og gasboringer samt minedrift og andre industrier.

BMS Group udlejer bemandede kraner til blandt andet byggebranchen og alle grene af energisektoren i Danmark og det øvrige Skandinavien.

Mens BMS Group gennem flere år allerede har haft en ledende rolle på det danske og skandinaviske marked, er det derfor de seneste år primært BMS Heavy Cranes aktiviteter og andel af den samlede omsætning og resultat, der for alvor har kunnet vokse.

– Sådan at det allerede i 2021 blev denne globale del af BMS’ aktiviteter, der blev størst i koncernen målt på de fleste parametre inklusive antallet af ansatte, siger Jens Enggaard i pressemeddelelsen.

– Udviklingen er også fortsat i 2022, men resultatet har på grund af ekstraordinære store omkostninger i Ukraine og Rusland ikke kunnet følge med. Det koster mange penge at mobilisere og demobilisere de store kraner ind og ud, når aktiviteterne måtte standses på grund af den tragiske krig, fortsætter koncerndirektøren.

Han suppleres af Morten Kammer, CEO, BMS Heavy Cranes:

– Vi forventer, at den generelt positive udvikling for BMS Heavy Cranes på det globale marked fortsætter i år og håber, at resultatet i 2023 også kan følge med. Selv om vi samtidig holder øje med inflationen og ikke mindst brændstofprisernes udvikling.

Antallet af fuldtidsansatte i BMS-koncernen voksede i 2022 fra knap 1150 til knap 1200 plus cirka 400 i Crane Norway.

Årets fremgang sender den danske krangigant op som det femte største i verden på IC100-toplisten for 2022. Samme stedet rangerer BMS-koncernen som den tredje største i Europa.

Ser ikke stigning på det danske byggemarked

Hos BMS Heavy Cranes vil der ifølge Jens Enggaard blive investeret i flere kæmpekraner, mens årets investeringer i BMS Group i stedet vil kredse mere om den nødvendige logistik til at understøtte blandt andet  den voksende offshore-udvikling, som man forventer fortsætter. 

Eksempelvis er man ved at anskaffe omkring 30.000 kostbare køreplader og et stort antal selvkørende trailere (SPTM: Self-propelled Modular Transporter), der kan transportere fremtidens havvindmøller fra producenterne til kajkanterne.

– Hos BMS Group forventer vi på grund af renten en afdæmpet udvikling, ikke en stigning i forhold til det danske og skandinaviske byggemarked, tilføjer Jens Enggaard.

I det hele taget er det særligt energitransformationen, der forventes at skabe yderligere opgaver og jobs i både BMS Heavy Cranes og BMS Group. Ikke alene med vindmøllerejsning men for eksempel også med kabelføring til de mange solcelleparker, der skyder op.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.175