23948sdkhjf

Fra Gazelle til konkursbo: Medarbejdere i tømrervirksomhed fik ikke løn

Tidligere jysk Gazellevirksomhed må dreje nøglen om efter stigende materialepriser og fald i aktivitet

Gennem 10 år har tømrervirksomheden T & K Byg fra sin base i Odder Kommune udført alt fra større nybyggerier til opgaver i private hjem. 

Det er desværre for indehaver Thomas Bøgh og de tre ansatte, to svende og en lærling, slut, efter at virksomheden blev begæret konkurs den 27. juli, skriver Randers Amtsavis.

Det har ellers langt fra været en lidelseshistorie for T & K Byg hele vejen igennem de 10 år. Tilbage i 2018 blev virksomheden endda kåret som en Gazelle-virksomhed af Børsen. Det skete på baggrund af en omsætningsvækst på hele 258 procent over fire år.

Generelt set har regnskaberne også vist en virksomhed i balance, udover årsregnskabet fra 2020, der viste et solidt underskud på omkring en million. Virksomhedens sidste regnskab for sidste år foreligger dog ikke.

Manglende lønudbetaling

Thomas Bøgh har ikke ønsket at medvirke i artiklen i Randers Amtsavisen, der til gengæld har fået fat i konkursboets kurator, Claus Steen Hansen fra advokatfirmaet Horten.

Han fortæller, at konkursen er blevet begæret af virksomhedens to ansatte, efter at de ikke havde fået deres løn. 

- Virksomheden har eksisteret i over 10 år og har været forholdsvis stor med op til 10 ansatte. Men så har der været stigende materialepriser og som hos så mange andre fald i aktivitet de senere år. Dermed er der blevet opbygget en gæld til det offentlige, som man ikke har kunnet se sig ud af, fortæller Claus Steen Hansen til Randers Amtsavis.

T & K BYG ApS
Regnskabsår 2021
Valuta mio. DKK
Nettoomsætning -
Bruttofortjeneste -
Resultat af primær drift 0,596
Resultat før skat 0,554
Årets resultat 0,554
Balancestatus 1,115
Egenkapital -0,427
Antal ansatte -
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Læs mere om: konkurs
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.75