23948sdkhjf

Ekstraordinært optag får kollegium til at udvide med 50 nye boliger

Modulbyggeri skal huse det uventede antal studrende, og antallet af nye studieboliger kan blive tre gange så stort om nødvendigt

Antallet af studerende i Sønderborg er steget. Ikke mindst fordi Syddansk Universitet (SDU) har optaget flere studerende end planlagt og meldt ud. Derfor har StudieBolig Syd, der tildeler kollegier- og ungdomsboliger i Sønderborg Kommune, behov for ekstra studieboliger.

I første omgang ønsker kollegie-foreningen at opføre 50 midlertidige boliger, men tallet kan skaleres op til 150 ekstra ungdomsboliger, hvis behovet opstår.

De nye, midlertidige bliver etableret i form af modulbyggerier.

Kommunale millioner

For at kunne etablere de første 50 studieboliger har StudieBolig Syd ansøgt Sønderborg Kommune om støtte til etableringsomkostningerne til boligerne på 2,7 mio. kr. Og det har kommunens økonomiudvalg sagt ja til.

Etableringsomkostningerne dækker klargøring af grunden, etablering og installation af forsyningsledninger, belægning og videoovervågning samt transport, levering og opstilling af boliger.

- Det er et rigtig godt, midlertidigt tilbud til de studerende, fordi det er nye og gode boliger, der ligger centralt i Sønderborg og ved siden af et eksisterende kollegie, hvor de nye beboere kan gøre brug af kollegiets fællesfaciliteter som for eksempel vaskeri, cykelopbevaring, festlokaler med mere, siger Niels Møller, der er direktør for StudieBolig Syd, i en pressemeddelelse.

Kun i brug i få år

Kommunens støtte er betinget af, at eksterne aktører støtter projektet med bidrag til driften. StudieBolig Syd er i dialog med eksterne aktører omkring støtte til driften af de midlertidige studieboliger i en periode.

StudieBolig Syd arbejder efter indflytning henholdsvis den 15. september og den 1. oktober 2023, og boligerne forventes anvendt i to - tre år.

I forvejen arbejdes der i Sønderborg Kommune sammen om at etablere yderligere 400 nye permanente studieboliger inden 2027, heraf arbejdes der - som tidligere beskrevet - med de første 200 på den tidligere DSB-grund ved Mejeriet i Sønderborg.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109