23948sdkhjf

Én sektor trækker særlig meget hos rådgiverne

Indtjeningen ligger fortsat på et historisk højt niveau hos de rådgivende ingeniører

En sektor udgør en stadig større andel omsætningen hos de danske rådgiver- og ingeniørvirksomheder, viser seneste statistiske branchebeskrivelse fra Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI.

Sidste år havde FRI’s medlemmer en overskudsgrad på 7,1 pct. målt på egenproduktionen. Det er omtrent på niveau med året før, og fortsat udtryk for en historisk høj indtjening.

Det er udtryk for en meget markant tendens Henrik Garver, adm. direktør i FRI

Overskuddet er baseret på en omsætning på 15,7 mia. kr., hvilket er en stigning på mere end 13 pct. i forhold til året før.

Fra 3 til 9 procent

Ser man på omsætningen spredt ud over på de fire største sektorer, Byggeri, Infrastruktur, Miljø og Energi, var fordelingen stort set som året før. Men Til gengæld var der en voldsom vækst i en femte sektor: Industriel proces og produktion, påpeger adm. direktør i FRI, Henrik Garver.

- Sidste år udgjorde den 6 pct. af den samlede omsætning – i år er det 9 pct. - for fem år siden var det 3 pct. Det er en voldsom stigning på meget få år, og sektoren er nu næsten er på størrelse med energisektoren blandt vores medlemmer, siger Henrik Garver i en pressemeddelelse om udviklingen.

- Det er udtryk for en meget markant tendens, understreget han.

Ikke mindst væksten den danske medico- og pharmaindustri er med til at gøre produktionsvirksomhederne herhjemme mere avancerede. Men også fødevareindustrien og væksten i logistik og spedition bidrager til udviklingen mod anlæg og produktionsfaciliteter, der kræver en høj grad af tekniske ekspertise og specialistviden.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109