23948sdkhjf

Efter opsagt kontrakt: Nu er Oskar Byg A/S erklæret konkurs

Som et led i Oskar Group A/S’ rekonstruktion er datterselskabet Oskar Byg A/S nu erklæret konkurs

Efter "nøje overvejelser" har ejendomsudvikleren Oskar Group valgt at lade Oskar Byg A/S gå konkurs. 

Der er tale om en indsendt egenbegæring til skifteretten. 

Konkursen er et led i den proces, som Oskar Groups holdingselskab, Oskar Group A/S, aktuelt er i gang med, efter selskabet i sidste uge gik i rekonstruktion, lyder det i en udsendt pressemeddelelse.

- Det er beklageligt, at det er nødvendigt, men i den rekonstruktionsproces, som vi lige nu befinder os i med holdingselskabet Oskar Group A/S, er dette den rigtige og ansvarlige beslutning, oplyser adm. direktør i Oskar Group, Jesper Brinkmann. 

- For os handler det om at skabe de optimale vilkår for at sikre et bæredygtigt og stærkt Oskar Group, og det er denne udvikling også et udtryk for, fortsætter han. 

Opsagt kontrakt

Som Licitationen - Byggeriets Dagblad tidligere har omtalt, er baggrunden for hele miseren, at pensionsselskabet Pensam i slutningen af august ophævede en totalentreprisekontrakt med Oskar Byg på et stort udviklingsprojekt på Nørre Voldgade 15 i København. 

Det skete ifølge Oskar Group, efter at ydre forhold såsom krigen i Ukraine, inflation og øgede råvarepriser havde gjort det umuligt at holde sig inden for de oprindelige økonomiske rammer.

"Det skabte omfattende økonomiske udfordringer for Oskar Byg, hvilket nu har resulteret i, at selskabet er gået konkurs", lyder det i pressemeddelelsen. 

Ophævelsen af kontrakten udløste samtidigt kautionsforpligtelser for op mod 50 mio. kr., som holdingselskabet Oskar Group A/S hæfter for. 

"Disse forpligtelser har efterladt holdingselskabet i en så presset likviditetsmæssig situation, at en rekonstruktion var nødvendig", fremgår det videre.

Rekonstruktion fortsat i gang

Mens Oskar Byg altså nu er konkurs, fortsætter den øvrige rekonstruktion. 

- Vores fokus er på at sikre en god og sund fremtid for Oskar Group A/S, og vi arbejder løbende på at identificere de mest optimale løsninger for koncernen. 

- Vi er fortsat optimistiske og fulde af tro på, at det vil lykkes os at skabe fundamentet for, at der også i fremtiden vil være et stærkt og bæredygtigt Oskar Group, siger direktør Jesper Brinkmann.

Yderligere kommentarer har Oskar Group ikke for nuværende til hverken Oskar Bygs konkurs eller det igangværende arbejde omkring holdingselskabets rekonstruktion.

"Yderligere informationer om rekonstruktionsprocessen vil blive delt med offentligheden, når de er tilgængelige", oplyses det.

Se nøgletal for:
Læs mere om: konkurs rekonstruktion
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.766