23948sdkhjf

Grundsten lagt til forsinket prestigehotel

Når projektet står færdig i 2026, vil over 1000 håndværkere have haft deres gang på byggeriet

Op fra den sidste store byggegrube på Aarhus Ø rejser sig snart et spektakulært BIG-tegnet hotel. Med en grundstensnedlæggelse, hvor der var taler fra Kilden & Hindby, der sammen med rigmanden Anders Holch Povlsen er bygherre, totalentreprenøren NCC med flere, er milepælen netop markeret.

- Bygningen er udformet, så både hotellets gæster og byens borgere inviteres til at gå udvendigt på bygningen. Det bliver en ekstraordinær gåtur, som vi glæder os til at gøre til en del af oplevelsen på Aarhus Ø2, udtaler byudvikler Rune Kilden fra Kilden & Hindby ifølge en pressemeddelelse.

Efter talerne gik Rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Nicolaj Bang, sammen med repræsentanter for Aarhus Kommune, bygherre, arkitekt, rådgiver, Scandic og NCC via nabobygningen ned i byggegruben, hvor de hver især fik mulighed for at skrive en personlig hilsen på en mursten, der derefter blev støbt ned i fundamentet.

Hotellet er tegnet af arkitekterne fra BIG, og det bliver Scandic, der skal drive et signaturhotel og spa i bygningen. Det nye hotel får 342 værelser og cirka 16.000 kvm kontor og bliver på i alt 37.000 kvm plus 8.600 kvm parkeringskælder i to etager.

Hotellet får en skybar med udsigt på 18. etage, restauranter, butikker, taghave og wellness på cirka 2.000 kvm beliggende på 15., 16. og 17. etage med en udsigt over by, bugt og skov.

Arkitektfirmaet BIG har i formet bygningen med en stor udvendig trappe, som inviterer alle til at gå udvendigt på bygningen helt til top.

1.000 håndværkere

NCC indgik kontrakt på hotellet til en værdi af cirka 1,3 mia. kr. i marts i år.

- Vores stærke kompetencer inden for projektdesign, projektledelse og egenproduktion kombineret med vores kolleger i Hercules, som allerede har rammet 1300 betonpæle i, kommer alle i spil i dette projekt, sagde Mogens Nielsen, direktør i NCC Danmark, i sin tale ved grundstensnedlæggelsen.

- Dertil kommer, at når projektet står færdig i 2026, så vil over 1000 håndværkere haft deres gang på det her fantastiske byggeprojekt.

Ud over BIG, der har tegnet huset, har projektet Rambøll som rådgivende ingeniører, Artelia som brandingeniører, mens designerne fra Stylt i Göteborg i samarbejde med BIG står for indretningen af hoteletagerne, wellnessområdet og restauranter.

Stop, genstart og redesign

Projektet har været længere undervejs end ønsket fra idé til realisering.

I foråret 2020 trykkede Scandic på pauseknappen på grund af coronapandemien. Samme efterår satte man så igen gang i arbejdet. Dog i ændret form, der blev begrundet med corona.

Et år efter lød det, at byggestart på den BIG-tegnede hotelsatsning ville ske i første halvdel af 2022, så projektet kunne være på plads i starten af 2026.

I sensommeren 2022 var der ikke sket mere. Nu var beskeden, at byggestart kunne være omkring årsskiftet. Først omkring april 2023 skete der noget, og åbningen var her sat til september 2026.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11