23948sdkhjf

Vinderen af talentprisen inspirerer andre unge

Ph.d.-stipendiat og forsker Camilla Marlene Ernst Andersen fra Aalborg Universitet vinder Talentprisen 2023

En person med overblik. Og overskud. Med en stålsat vilje til at forandre branchens syn på bygningers bæredygtighed.

Det er ph.d.-stipendiat og forsker Camilla Marlene Ernst Andersen fra Build – Institut for Byggeri, By og Miljø.

Og nu kan hun også kalde sig årets vinder af Building Awards Talentprisen, der blev uddelt torsdag aften.

Hun blev nomineret til prisen for sin forskning, der aktivt bruges til blandt andet at fremme bæredygtigt byggeri.

Forskning der kan bruges

Vinderen, der skal være under 35 år, skiller sig ud ved at forene passion, vilje og faglighed til at give også erfarne kræfter i branchen nye perspektiver på opgaveløsninger. 

Og Camilla Andersen har begejstret juryen for sin konkrete anvendelsesbare forskning i for eksempel træ som byggemateriale.

Og ikke mindst for sin evne til både at udfordre branchen og være med til at sætte helt nye standarder.

Camilla Marlene Ernst Andersens studier og dataindsamlinger bruges allerede i Bygningsreglementet og i byggebranchen, eksempelvis når cirkulære løsningers miljømæssige potentiela skal vurderes.

Evner og lyst til at tænke og formidle tværfagligt er egenskaber, vi i høj grad har brug for, hvis vi skal i mål med den grønne omstilling Mette Seiding, jurymedlem og adm. direktør, arkitektvirksomheden JJW Arkitekter

Cirkulært byggeri, som vi ser flere og flere eksempler på inkluderer massiv genanvendelse af byggematerialer og en nytænkning af nedrivningssektoren og dens opgaver.

Et eksempel, der er oplagt at nævne på dagen for uddelingen af Building Awards, er sidste års vinder af Bæredygtighedsprisen, Børnehuset Svanen i Gladsaxe.

En rollemodel

I dag er Camilla Andersen ph.d.-stipendiat ved Aalborg Universitet og tegner sig nu ind i rækken af Talentpris-vindere, der både har gjort sig bemærket inden for sit eget fag men ikke mindst også sat et bredere aftryk.

Med prisen får Camilla Andersen anerkendelse for at være rollemodel for unge i branchen, og for at være en forsker, der inspirerer til at gå sine egne veje.

Ifølge juryen er det blevet kigget specielt efter en kandidat, der har evner og lyst til at tænke og formidle tværfagligt.

- Det er nemlig de egenskaber, vi i høj grad har brug for, hvis vi skal i mål med den grønne omstilling, lyder det blandt andet fra jurymedlem og adm. direktør hos arkitektvirksomheden JJW Arkitekter, Mette Seiding.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078