23948sdkhjf

Kasernebyggeri til knap 200 mio. kroner bliver forsinket

Det knap 200 mio. kr. dyre byggeri bliver i bedste fald forsinket et halvt år

Syv måneder, efter at PL Entreprise vandt kontrakten om at opføre tre multifunktionsbygninger på Almegårds Kaserne, er der stadig ikke sket fremskridt i det bornholmske forsvarsbyggeri.

Det skriver Bornholms Tidende.

Byggeriet skulle ellers være gået i gang i sommer.

Først førte projektændringer i Forsvarsministeriets samlede plan om modernisering på en række af hærens kaserner og nye bevillinger fra Folketingets finansudvalg til prisstigninger i byggebranchen til forsinkelser. Nu mangler en række tilladelser.

- Vi har flere projekter kørende, og der er nogle indbyrdes forudsætninger i forhold til tilladelser. Der skal laves et lille naturprojekt, et miljøprojekt, og så er der det store byggeprojekt. Det har i kombination med, at der er nogle sagspukler hos de relevante myndigheder, desværre gjort, at vi ikke har kunnet komme i gang med byggeriet, siger Martin Særmark-Thomsen, kommunikationskonsulent i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, til Bornholms Tidende.

Forsinkelsen hænger blandt andet sammen med en partshøring, som Miljøstyrelsen har udsendt til kasernens naboer og berørte myndigheder.

Fristen for at indsende bemærkninger er den 27. november. Det bemærkes, at en afgørelse i sagen alene er en afgørelse om, at projektet ikke skal gennemgå en miljøvurderingsproces - det er ikke en tilladelse til projektet.

Uklar aflevering

Nu udtrykker Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, bygherre på det cirka 200 mio. kr. dyre byggeri, håb om, at entreprenøren kan rykke ind på denne side af nytår.

Om den forsinkede byggestart også får betydning for færdiggørelsen, der hidtil har været sat til 2025, vil Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse ikke give et bud på.

Byggeriet på Almegårds Kaserne omfatter tre ens bygninger, der hver indeholder garager, pudsestuer, undervisningslokaler, depoter, omklædnings- og badefaciliteter. Derudover etableres en ny miljøplads, da den eksisterende ligger i vejen for byggefeltet. 

Alt i alt vil det øge kasernens bygningsmasse med 10.042 kvm.

Udbuddet af hovedentreprisen lød på 190 mio. kr. For vinderen, PL Entreprise, var det lig med den største enkeltsag i firmaets historie, har ejer og direktør, Jens Koefoed, tidligere fortalt.

Stort udbud sparket til hjørne

Efter et bredt politisk flertal i juni indgik et nyt forsvarsforlig, blev Forsvarets bygninger sendt til nye forhandling på Christiansborg.

Det første blandt andet til, at et udbud til en anslået 175 mio. kr., som skulle tilføre Svanemøllens Kaserne i København flere funktioner, blev annulleret

I den forbindelse er der opstået ny usikkerhed om fremtiden for Flådens historiske hovedkvarter på Nyholm i København, hvilket også vil påvirke Svanemøllens Kaserne.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093