23948sdkhjf

Stort Sjælsø-projekt sparket til hjørne

Fremtiden for det 150 mio. kr. store projekt om opførelse og drift af Ny Aabybro Skole er uvis efter Sjælsø Gruppens anmeldte rekonstruktion.
Det stort anlagte projekt med opførelsen og driften af Ny Aabybro Skole er sat på pause som en direkte konsekvens af tirsdagens nyhed om, at Sjælsø Gruppen har anmeldt rekonstruktion.

Læs også: Sjælsø opgiver kampen

Sjælsø meddelte i slutningen af juni, at koncernen havde vundet konkurrencen som OPP-partner for Jammerbugt Kommune, men aftalen skulle først underskrives formelt den 15. august, og derfor har kommunen nu helt frie hænder til at komme videre med skoleopførelsen.

- I øjeblikket afventer vi situationen og ser, hvad der sker, og så holder vi et møde i vores styregruppe inden for de næste 14 dage. I øjeblikket er det ikke til at sige, hvad udfaldet bliver, men vi entrerer naturligvis med vores rådgiverteam og holder kontakten til Sjælsø ved lige, siger Mogens Gade (V), der er borgmester i Jammerbugt Kommune, til Building Supply.

Håber at overholde tidsplan
Mogens Gade understreger, at der i øjeblikket ikke er taget beslutninger, som peger i hverken den ene eller anden retning. Det er derfor både muligt, at Sjælsø gennemfører opførelsen af skolen, hvis bankerne giver koncernen tilladelse hertil, ligesom det kan komme på tale at finde en ny OPP-partner til kommunen.

Ifølge den oprindelige plan skulle første spadestik tages i oktober, så skolen kunne stå klar til et nyt skoleår i sommeren 2015. Og borgmester Mogens Gade satser på, at tidsplanen overholdes trods de triste nyheder.

- Ja, det håber vi selvfølgelig, men det er ikke til at sige. Det eneste, der ligger helt fast, er, at vi skal have en ny skole. Hvordan det så kommer til at foregå, bliver måske i sidste ende et spørgsmål om jura, men vi skal nok få bygget skolen, understreger han.

Fakta: Ny Aabybro Skole
Projekt: Samling af 1.000 elever på en ny og tidssvarende skole
Beliggenhed: Aabybro
Samlet areal: Ca. 12.000 kvadratmeter
Pris: Anlægsramme på 150 mio. kroner
Bygherre: Jammerbugt Kommune
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125