23948sdkhjf

Minister varsler markant fordyrelse på forsvarsprojekt

- Det er selv sagt ikke tilfredsstillende, lyder det fra forsvarsminister Troels Lund Poulsen

Regningen ser ud til at vokse sig markant større, og samtidigt ser tidsplanen heller ikke ud til at holde. 

Det er realiteten på et projekt i Ballerup, der skal samle Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse samt Cyberdivisionen, skriver Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse. 

Her fremgår det, at forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) har orienteret forligskredsen om situationen.

- Det er selv sagt ikke tilfredsstillende, at projektet i Ballerup risikerer at blive både forsinket og markant dyrere end først antaget. Derfor har jeg bedt Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelsen (FES) og FMI om at redegøre nærmere for de faktiske omstændigheder samt fremlægge forslag til den videre håndtering af projektet, siger forsvarsminister Troels Lund Poulsen i meddelelsen.

Projektet blev igangsat i 2021, da Bygningsstyrelsen købte den tidligere Nets-bygning i Ballerup. Bygningen skal udlejes til netop FMI’s Cyberdivision efter deres fraflytning af nuværende lejemål i Hvidovre.

Præcis hvor stor en ekstraregning, projektet ser ind i, er uklart. Men behovet for flere penge skal findes i etableringen af sikring, særinstallationer og datacenter, som køres som særskilte projekter. 

"Det er især de dele, der kan blive markant dyrere end estimeret i 2021", lyder det. 

Dengang blev det af Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse vurderet, at udgiften hertil ville løbe op i cirka 150 mio. kr., mens Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse altså nu har oplyst, at projektet ventes at blive "væsentligt fordyret". 

De omtalte projekter er ifølge pressemeddelelsen ikke en del af lejeaftalen med Bygningsstyrelsen, men finansieres over Forsvarsministeriets bygge-anlægsramme.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093