23948sdkhjf

Energistyrelsen: Håndværkerlisten er yderst populær

Kritikken af den såkaldte Håndværkerliste vækker ikke genklang hos Energistyrelsen, som kun har fået positiv respons fra brugerne.
Energistyrelsens Håndværkerliste blev i sidste uge kritiseret for at spilde offentlige ressourcer og nedbryde respekten for det faglige håndværksarbejde.

Læs også: Fagfolk kritiserer genopstået Håndværkerliste

Bag kritikken stod direktøren i Glarmesterlauget, Hans-Georg Nielsen, som dog ikke møder den store forståelse hos Energistyrelsen.

- Håndværkerlisten er et af flere initiativer, der er taget for at sætte skub på energieffektiviseringerne rundt om i landet. Listen har med tiden udviklet sig i dialog med omverdenen, og vi oplever kun stor opbakning fra byggeriets parter samt de kunder, som bruger listen, siger Michael Reuss, der er projektleder i afdelingen for Byggeri og energieffektivisering i Energistyrelsen.

Viser, hvem der har sagerne i orden
Ifølge Hans-Georg Nielsen nedbryder Håndværkerlisten grænserne mellem de forskellige håndværksfag, og selv om Michael Reuss godt forstår glarmestrenes bekymring, mener han ikke, at Energistyrelsen kan gøre noget anderledes.

- Helt overordnet er der taget en politisk beslutning om at sætte skub på energieffektiviseringerne, og her spiller Håndværkerlisten den rolle, at den kan fremhæve de virksomheder, der har taget de relevante kurser og har de rette godkendelser. Vi viser altså forbrugerne, hvem der har deres sager i orden. Men vi går ikke ind og siger, at en glarmester er bedre til at udføre en given opgave end en tømrer eksempelvis er det. Så den service, Hans-Georg Nielsen efterspørger, kan Energistyrelsen ikke levere, pointerer Michael Reuss.

Vær med, hvor det sker
Han understreger, at valget i sidste ende ligger hos forbrugerne, som også er dem, listen reelt sigter mod. Det handler med andre ord om at give forbrugerne det samlende overblik – og så er det virksomhedernes eget ansvar at være med, hvor det sker.

- Hans-Georg Nielsen er i sin gode ret til at mene, at en glarmester er bedre end en tømrer til at udskifte en rude. Og forhåbentlig kan forbrugerne også finde ind til flere glarmestre på håndværkerlisten, så de selv kan træffe valget. Det er i hvert fald ikke noget, vi fra Energistyrelsen står i vejen for. Så hvis Glarmesterlauget vil have flere glarmestre på listen, så skal Hans-Georg Nielsen anbefale sine medlemmer at tilmelde sig listen frem for at se sig sure på den, fastslår Michael Reuss.

Han tilføjer, at Håndværkerlisten kun har fået positiv respons fra brugerne af listen i de undersøgelser, Energistyrelsen selv har foretaget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.218