23948sdkhjf

Odense klar med første del af supercykelsti

Første etape af den nye supercykelsti i Odense blev indviet tirsdag. Projektet er udviklet af internationalt anerkendte Gehl Architects.
Tirsdag d. 20. august klippede by- og kulturrådmand i Odense, Steen Møller, snoren for første etape af de nye supercykelstier i Odense Kommune.

Stien, der er en udvidelse af Langesøstien, går fra Paarup Skole til Hans Tausens Kirke og tunnelen under Rugårdsvej.

- Det er dejligt, at den første etape af supercykelstien nu er klar til brug. Det bliver en stor gevinst for Odense med et kommende net af supercykelstier, der både kan give trygge cykelture og god plads til motionsryttere og samtidig opfordre flere til at bruge jernhesten, når de skal rundt i byen. Det er godt for miljøet, og så giver det god motion at træde i pedalerne, siger Steen Møller.

Gehl Architects bag projektet
I dag er der 540 km cykelsti i Odense. For at blive klogere på cyklisternes ønsker, brug og behov har Odense Kommune i samarbejde med Gehl Architects registreret cykeltrafikken, interviewet borgere og udsendt spørgeskemaer til Odenses cyklister. De indkomne svar og informationer er så vidt muligt medtaget i projektet.

Næste år åbner den etape, som går fra Frederiksgade via Rødegårdsvej til Niels Bohrs Allé. Stien etableres med støtte fra Transportministeriets grønne trafikpulje, som i foråret desuden tildelte kommunen midler til endnu tre etaper af det kommende net af supercykelstier.

Fakta
• Langesøstien er blevet udvidet, så den danner en bred cykelsti med plads til fire personer side om side.
• Stien er 3,5 km lang og tager ca. 11 min. på cykel
• Beplantningen er tyndet ud. Der er åbnet op til de tilstødende parker, og belysningen på strækningen er skiftet ud til LED-lys
• Desuden er der etableret nye bænke, cykelparkering og en ekstra luftpumpe på strækningen, så der nu er to
• Resten af udvidelsen af Langesøstien er færdig i april 2015
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156