23948sdkhjf

Nyt fængsel til 3 milliarder bygges i Midtjylland

Nu er det ganske vist, at Viborg Kommune bliver hjemsted for et nyt fængsel med plads til 400 indsatte

Viborg Kommune skal huse et nyt stort fængsel, som skal stå klar i 2030. 

Aftalepartierne bag flerårsaftalen for kriminalforsorgens økonomi 2023-2025 er nu blevet enige om at bygge det nye lukkede fængsel med op til 400 fleksible pladser i den midtjyske kommune, oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse fredag eftermiddag.

- Vi har kigget rundt i kommunen for at finde de bedste egnede placeringer på baggrund af de krav, som Kriminalforsorgen stiller. Her var der to områder, der skilte sig ud. Hvis byrådet godkender dem på mødet den 24. april, vil vi gennemføre en offentlig høring, så vi kan få input fra de borgere, der bor tæt på, fortæller borgmester i Viborg Kommune, Ulrik Wilbek (V), i en pressemeddelelse.

Fængslet kræver et samlet areal på cirka 350.000 kvm, og de skal findes enten øst for Møldrup mellem Skivevej og Hobrovej eller syd for Firehuse, mellem Karup og Frederiks, oplyser Viborg Kommune. De to arealer ligger henholdsvis nordøst og sydvest for Viborg by.

Der vil forventeligt være behov for 220-240 uniformerede medarbejdere til driften af fængslet og sammenlagt ca. 400 nye arbejdspladser i Viborg Kommune.

Etableringsudgifterne til et nyt fængsel skønnes i alt at være cirka 3 mia. kr. I tillæg til etableringsudgifterne vil der være udgifter til drift af pladserne fra ibrugtagning på forventeligt cirka 320 mio. kr. årligt ved fuldt belæg.

Beslutning i juni

Siger byrødderne i Viborg ja til de to placeringen. løber den efterfølgende høring i fire uger.

Efter høringsfasen bliver alle indkomne svar taget i betragtning, inden Viborg Byråd, på byrådsmødet den 26. juni, beslutter hvilken placering, der skal arbejdes videre med.

Herefter begynder planlægningen for etablering fængslet. Der vil i den forbindelse blive taget kontakt til de lodsejere, hvor det bliver nødvendigt at erhverve jord i forbindelse med byggeriet.

Nyt fængsel ved Viborg

  • Fængslet kræver et samlet areal på omtrent 350.000 kvm

  • Der vil være plads til 400 indsatte
  • Fængslet vil medføre omtrent 400 nye arbejdspladser
  • Omkring fængslet rejses en betonmur på seks meter bag et pigtrådshegn
  • Fængslet skal være færdigbygget og i drift i 2030

Kilde: Viborg Kommune

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172