23948sdkhjf

Børsens historiske bygning ødelagt af flammer

Hovedstadens Beredskab er "massivt" til stede på Slotsholmsgade efter melding om kraftig røg fra tag ved Børsen i København. Spirret på bygningen er kollapset

Opdateres

Den historiske bygning Børsen i København står i flammer.

Bygningens spir er kort efter klokken otte tirsdag morgen totalt omgivet af røg, og der ses kraftige flammer omkring det. Omkring klokken 8.30 er spiret kollapset, viser billeder fra stedet.

Der lyder også flere brag inde fra bygningen.

På det sociale medie X skriver Københavns Politi, at det er omfattende til stede i indre København som følge af brandudviklingen i Børsen.

Et område omkring bygningen er afspærret af politiet. Også ved Knippelsbro og Christiansborg Slotsplads er der spærret.

Københavns Politi forventer, at området vil være afspærret i længere tid, skriver det på X. Trafikanter opfordres til at finde alternative ruter.

Hovedstadens Beredskab skrev kort før klokken otte, at det var "massivt" på vej til Slotsholmsgade efter melding om kraftig røg fra et tag.

Billeder fra stedet viser, at beredskabet kort efter klokken otte er på stedet.

Det er tirsdag morgen uvist, hvad der har forårsaget den voldsomme brand.

Børsen ligger på Slotsholmen i København. Bygningen stod færdig med spir i 1625 og er et af Københavns ældste huse. Den er bygget af Christian IV ligesom Rundetårn og Rosenborg Slot.

Børsens spir er dannet af fire snoede dragehaler og på toppen sidder tre kroner, der symboliserede storriget Danmark, Norge og Sverige.

Børsen er i øjeblikket ved at blive restaureret. Derfor er bygningen pakket ind i et stillads.

Restaureringen skulle rette op på en uhensigtsmæssig renovering af bygningen i 1800-tallet og føre bygningens facade tilbage til det oprindelige udtryk. Det fremgår af A.P. Møller Fondens hjemmeside. Fonden støtter restaureringen økonomisk.

Børsbygningen ejes af Dansk Erhverv, og organisationen har kontor i bygningen.

- Vi er mødt ind til et forfærdeligt syn. Børsen brænder. Alle bedes holde sig væk fra området omkring Slotsholmen, skriver Dansk Erhverv på X.

- Vi vender tilbage, når der er flere oplysninger, lyder det videre.

Billeder fra stedet viser, at malerier bliver reddet ud fra den brændende bygning.

/ritzau/

Artiklen er en del af temaet Brand i Børsen.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095