23948sdkhjf

Strøm til 3,3 millioner husstande: Rådgiverhold vinder Energiø Bornholm

Energinet har udpeget en trio af rådgivere, som skal være med til sikre produktion af grøn strøm, der kan dække 3,3 millioner danske husstandes årlige elforbrug

DK2 Bygherrerådgivning er sammen med underrådgiverne Norconsult og Etos Ingeniører valgt som bygherrerådgivere på projektet Energiø Bornholm.

Bygherre er Energinet, der står for opførelsen af de omfattende landanlæg samt transmissionskabler, når Bornholm forvandles til energiø frem mod 2030.

Energiø Bornholm bliver et af Danmarks største infrastrukturprojekter med en produktion af grøn energi i en skala, der hidtil ikke er set i Danmark.

Energiøen får en kapacitet på 3 GW, som svarer til det årlige elforbrug i 3,3 mio. danske husstande.

- Vi kommer til at agere som en samlet enhed i et tæt og tværfagligt samarbejde, hvor alle ressourcer og kompetencer hos de enkelte rådgivere vil blive udnyttet optimalt og mest hensigtsmæssigt i forhold til opgavens behov, siger Lars Kodbøl Jørgensen, bygherrerådgiver og indehaver i DK2 Bygherrerådgivning, i en pressemeddelelse.

Rådgiverteamet skal over de kommende syv år bistå og rådgive Energinet med projekteringen og udbud samt i udførelsesfasen af de store og omfattende landanlæg, højspændingsstationer og transmissionskabler på Bornholm og Sjælland.

Det er Folketinget, der har besluttet, at Bornholm fra 2030 skal være opsamlingssted for minimum 3 GW grøn strøm fra havvindmøller, der stilles op i Østersøen. Strømmen omformes på Bornholm til jævnstrøm, som kan transporteres over lange afstande – i første omgang til Sjælland og Tyskland.

Energiø Bonholm

Folketinget har besluttet, at Bornholm fra 2030 skal være opsamlingssted for minimum tre GW grøn strøm fra havvindmøller, der stilles op i Østersøen.

Landanlægget etableres på det sydvestlige Bornholm cirka én kilometer syd for Aakirkeby og kommer til at levere grøn strøm svarende til cirka 3,3 mio. danske husstandes årlige elforbrug.

Bygherre: Energinet

Bygherrerådgiverteam: DK2 Bygherrerådgivning, Norconsult Danmark (ingeniør- og arkitektydelser) samt Etos Ingeniører (bæredygtighed)

  • Rådgivningsydelserne løber over cirka syv år og kontrakten indeholder i overordnede træk følgende:
  • Udarbejdelse af samlet teknisk udbudsmateriale, samt bidrage til udarbejdelse af udbuds- konkurrencebetingelser for totalentreprise i samarbejde med Energinet
  • Brugerinddragelsesforløb incl. workshops
  • Planlægning og sikring af tid, økonomi og kvalitet
  • Gennemførelse af udbuds- og konkurrenceproces for totalentreprise
  •  Udvælgelse, granskning, forhandlinger og kontrakter
  • Projektgranskninger og kvalitetssikring af projekt- og udførelsesgrundlag
  • Sikring af tid, kvalitet og økonomi i udførelsesfasen

Projekt: Opførelse af komplette landanlæg inklusive bygninger, haller, veje, forsyninger mv. i totalentreprise

Kontraktperiode: 2024 - 2031

Kilde: Energinet

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063