14 ulykker i stedet for nul hos entreprenør: - Alt for mange
Målet for 2023 var nul arbejdsulykker, men i stedet endte det tal på 14 hos Hovedstadens Bygningsentreprise.
Det fremgår af virksomhedens ESG-rapport.
Der er også plads til forbedringer, når det kommer til at reducere antallet af arbejdsulykker. Det erkender adm. direktør i Hovedstadens Bygningsentreprise, Rasmus Lindhardt.
- 14 ulykker er alt for mange af slagsen, lyder det fra den adm. direktør.
Derfor har virksomheden øget fokus på at nedbringe antallet af arbejdsrelaterede ulykker.
Det sker gennem løbende oplysning af medarbejderne, hvilket indebærer at informere medarbejderne, hver gang der har været en ulykke, eller hvis en farlig hændelse har været forestående.
Hvad er ESG?
- ESG står for Environmental Social Governance.
- ESG-nøgletal er en del af de tal, som en virksomhed kan indberette i sit årsregnskab, når der skal redegøres for samfundsansvar.
- Alle virksomheder i regnskabsklasse D og alle store virksomheder i klasse C er forpligtet til at redegøre for deres samfundsansvar. For alle andre virksomheder er det frivilligt.
- ESG-data anvendes ofte til at redegøre for virksomhedens bæredygtighedsstrategi overfor kunder og investorer.
- Hvor man tidligere har beskrevet virksomhedens samfundsansvar i årsregnskabet, kan man via ESG-nøgletal lave en konkret og håndgribelig rapportering.
- ESG-data kan for eksempel omhandle virksomhedens CO2-udledning.
Kilde: Erhvervsstyrelsen
- Vi orienterer folk, hver gang der er en arbejdsulykke eller en nærved hændelse og sætter fokus på, hvordan man kunne have undgået det. Desuden har vi et stort fokus på opstartsmøder og på APV'er (arbejdspladsvurderinger, red.), mens vi også laver læringsark.
Et stort mål
Målet er jo nul, men I havde 14 arbejdsulykker sidste år. Gør I nok for at passe på medarbejderne?
- Det er svært... Vi er i en branche, hvor der kan ske ting. Vi vil gerne sige, at vores mål er nul, og så må vi finde nogle metoder for at komme derhen, velvidende at det er et stort mål at have.
Men er det så overhovedet et realistisk mål?
- Det kan man diskutere. Jeg synes, at det er en god målsætning at have. For én arbejdsulykke er én for meget. Og så har man sat et mål. Det kan godt være, at vi ikke når det, men hvis vi arbejder i retning af det, sker der hele tiden forbedringer, og det må være det vigtigste.
Handler de nul ulykker mere om at sende et signal, end det reelt set handler om at opfylde målet?
- Vi arbejder på at nedbringe tallet, for 14 arbejdsulykker er alt for mange. Lige nu har vi færre ulykker sammenlignet med dette tidspunkt sidste år , så det går den rette vej, siger Rasmus Lindhardt, siger Rasmus Lindhardt.
Hovedstadens Bygningsentreprise kom ud af året med et årsresultat på 19,2 mio. kr. efter en omsætning på 565 mio. kr.
Kort om Hovedstadens Bygningsentreprise A/S
Etableret i 1982. Gør sig primært i tag- og facaderenovering, vinduesudskiftning og blikkenslagerarbejde. Hovedstadens Bygningsentreprise har i dag omkring 200 ansatte, heraf en egenproduktion på 160 håndværkere inden for tømrere, murere og blikkenslagere, der udfører renoveringer i størrelsesorden fra 5 mio. kr. til 150 mio. kr. Er i dag ejet af familiefonden Lottrup & Co.
Hovedstadens Bygningsentreprise