23948sdkhjf

Nye udfordringer rammer boligprojekt efter konkurs og ekstremt vejr

Trods fuld aktivitet på byggepladsen, vil Sakskøbing Boligselskab ikke sætte slutdato på projekt med 37 boliger.

Fugt er det seneste problem på en lang liste over udfordringer, der har ramt boligprojektet Rørbækhuse i Sakskøbing. Derfor har Sakskøbing Boligselskab hyret en ekstern uvildig samarbejdspartner til at håndtere de indvendige fugtproblemer i de 37 boliger.

- Det er ikke normalt noget, man gør i denne type byggerier, der er underlagt stramme tidsplaner og økonomi. Men det er vigtigt for os, at vi kan tilbyde gode og sunde boliger til vores kommende beboere. Derfor er kvaliteten af boligerne ikke noget, som vi i Sakskøbing Boligselskab ønsker at gå på kompromis med, siger formanden for Sakskøbing Boligselskab, Lene Rørholt, til Folketidende.

I forvejen har Sakskøbing Boligselskab skulle forholde sig til konkurser, udfordringer med at få leveret materialer og ekstremt vejr.

Den første blok på grunden i Sakskøbing er blevet lukket af, og affugtning er påbegyndt. Herefter kan andre, indvendige byggearbejder fortsætte.

De 37 nye almene boliger ligger på den grund, hvor Rørbæk Skole tidligere lå mellem Nykøbingvej, Hasegade, Saxes Allé og Skolegade. Boligerne opføres i et og to plan og varierer fra mindre to rums-boliger til fire-rums boliger i to plan.

Hvornår boliger står klar står hen i det uvisse. Tidligere vurderede Lene Rørholt, at de første boliger kunne være indflytningsklar i denne måned eller i juni. Nu er meldingen, at de første af de 37 boliger ikke vil stå klar før efter sommerferien.

Flere konkurser

Rørbækhuse har tidligere været ramt af to konkurser. Først da entreprenøren Adsbøll Entreprise måtte dreje nøglen i juli 2022.

I 2023 ramte nok en konkurs, da selskabet bag tømrerentreprisen, Norman og Stoffregen, måtte opgive ævred.

Tidligere i år måtte boligselskabet sande, at vejret drillede:

- Vi havde store udfordringer sidste sommer, hvor vi måtte udskyde byggeriet, og nu kan vi konstatere, at det ekstreme vejr giver vores håndværkere store udfordringer, sagde Lene Rørholt i januar .

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094