23948sdkhjf

Konkurser og nu dårligt vejr: Boligprojekt er løbet ind i nye problemer

Byggeriet af 37 nye boliger i Sakskøbing er igen løbet ind i problemer. Det skulle oprindeligt have stået færdigt i 2022

Flere konkurser, udfordringer med at få leveret materialer og nu vejret. Problemerne har væltet ned over boligprojektet Rørbækhuse, der ender med at blive flere år forsinket.

- Vi havde store udfordringer sidste sommer, hvor vi måtte udskyde byggeriet, og nu kan vi konstatere, at det ekstreme vejr giver vores håndværkere store udfordringer, siger Lene Rørholt, formand for Sakskøbing Boligselskab, til Folketidende.

Konkurs på konkurs

Projektet, der rummer 37 nye, almene boliger i Sakskøbing, blev i første omgang torpederet af, at den daværende entreprenør Adsbøll Entreprise gik konkurs.

For at gøre ondt værre blev projektet sidste år ramt af endnu en konkurs. Denne gang var det selskabet bag tømrerentreprisen, Norman og Stoffregen, der måtte kaste håndklædet i ringen.

Og denne gang er det altså vejret, som ender med at forsinket projektet yderligere. Lene Rørholt vurderer dig, at de første boliger er klar til indflytning i maj/juni 2024.

De 37 nye almene boliger ligger på den grund, hvor Rørbæk Skole tidligere lå mellem Nykøbingvej, Hasegade, Saxes Allé og Skolegade. Boligerne opføres i et og to plan og varierer fra mindre to rums-boliger til fire-rums boliger i to plan.

Krav for trecifret millionbeløb

Adsbøl-konkursen har ramt en række projekter, og for nylig kom det frem, at leverandører og tidligere ansatte har fremsat krav på 630 mio. kr.

Hertil kommer anden gæld på cirka 11 mio. kr., hvor hovedparten er lønmodtagerkrav.

Ifølge opgørelsen skulle kuratorerne havde fundet værdier til 5,2 mio. kr. Der er dog også forventning om at få flere penge i kasse, blandt andet via et momsmellemværende.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078