23948sdkhjf

Solcellefirma får ja til 21.000 m² solcellanalæg i Hårlev

Stevns Kommune siger god for, at solcellefirmaet ProSolar kan opstille et solcelleanlæg med 5.000 paneler i Hårlev i Sydvestsjælland.
Kommunalbestyrelsen har vedtaget det lokalplantillæg, der gør det muligt at opstille et 21.000 m² stort solcelleanlæg på Nordmarken II i Hårlev.

Solcellefirmaet ProSolar kontaktede Stevns Kommune med ønsket om at etablere det store anlæg i Hårlev. Det var dog en forudsætning for, at projektet kunne lade sig gøre, at lokalplanen blev ændret, da området i øjeblikket er beregnet til opførelse af boliger.

Solcelleanlægget vil bestå af cirka 5000 paneler eller hvad der svarer til cirka 250 husstandsanlæg.

Hårlev-borgere kan købe sig ind i projektet
- Jeg glæder mig over, at Stevns Kommune med denne beslutning giver grønt lys til et projekt, som gavner både vores miljø og især kan komme en række borgere i Hårlev til gode. Anlægget vil kunne reducere CO2-udledningen med over 15.000 tons om året, og det er en stor genvist for os alle. I øjeblikket lægger det projektforslag, vi har modtaget fra solcellefirmaet, op til, at borgerne i Hårlev By får mulighed for at købe sig ind i projektet. Det betyder, at de kan blive koblet på solcelleanlægget og få deres strøm til husene direkte fra solcellerne på Nordmarken i stedet for fra det offentlige el-net, som de gør nu – og det uden selv at skulle sætte solceller op på hustaget, siger borgmester Poul Arne Nielsen.

Anlægget vil kunne producere 1.200.000 kWh og dække et areal på 21.000 m².

Der er stadig nogle lovmæssige faktorer, der skal falde på plads, før projektet kan blive en realitet. Lokalplantillægget er efter vedtagelsen nu sendt i offentlig høring i otte uger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079