23948sdkhjf

Efter Irmabyen: Udvikler klar med 200 nye boliger

Udvikleren bag Irmabyen i Rødovre lægger an til at udvikle et nyt boligområde på nabogrunden

Irmas tidligere hovedkontor i Rødovre er omdannet og fuldt udbygget som Irmabyen. Nu er et nyt boligområde på vej syd for den hedengangne butikskædes gamle arealer.

By- og ejendomsudvikleren Alfa Development, der har skabt IrmaByen, er på banen med planer for et nyt bilfrit boligområde med omtrent 200 boliger - både rækkehuse og lejligheder. Boligplanerne er tiltænkt et erhvervsområde, der er kendt som Valhøjkvarteret, syd for Irmabyen.

- Natur og biodiversitet er en helt central del af vores udviklingsfilosofi og i tråd med kommunens ønsker for den nye bydel, siger Andreea Kaiser, stifter og medejer af Alfa Development, i en pressemeddelelse.

- Som en del af lokalplansforslaget har vi udarbejdet en landskabsstrategi, der tilgodeser både mennesker og natur i langt højere grad, end det er tilfældet for området i dag, fortsætter han.

Alfa Development har arbejdet sammen med ABC Rådgivende Ingeniører, tegnestuen Adept og bæredygtighedsspecialiser fra Zero Engineering i forbindelse med en livscyklusvurdering og forberedelsen af et lokalplansforslag.

Tråde til industrihistorien

De nye boliger bliver i to til fem etagers højde, højest mod de mest befærdede veje, der omkranser området, så de bagved liggende grønne arealer skærmes mod trafikstøj.

Planen er, at de nye bygninger i udformning skal trække referencer til det eksisterende erhvervskvarter og fabriksfunktioner, for eksempel i tagkonstruktioner og materialevalg.

- Vi arbejder meget med udformningen, placering og retning af bygningerne. Det er vigtigt for os, at arkitekturen både trækker de historiske tråde, men også skaber rum for moderne og tidssvarende boliger, fortæller Andreea Kaiser.

Forventes klar i 2027

Lokalplansforslaget for det nye boligområde er netop udsendt i offentlig høring, og det forventes vedtaget i slutningen af året. 

Herefter kan detailplanlægningen gå i gang med forventet første spadestik i 2025. Byggeriet tilrettelægges i to faser, hvor de første boliger forventes at stå klar til indflytning i 2027.

Planerne forudsætter, at Et offentliggjort forslag til lokalplan for området bliver vedtaget, forventeligt ved årsskiftet.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109