23948sdkhjf

Planet Huse er tilbage på vækstsporet

Krisen halverede salgstallene, men siden 2011 har der atter været sorte tal på bundlinjen hos fritidshusleverandøren, som i denne uge fejrer sit 25 års jubilæum.
Torben Basse kan i disse dage se tilbage på 25 begivenhedsrige år som administrerende direktør for Planet Huse, som han har stået i spidsen for siden grundlæggelsen i 1988. Samtidig kan han glæde sig over, at Ribe-virksomheden, efter tre hårde år, nu atter inde i en positiv udvikling.

Torben Basse stiftede Planet Huse sammen med broderen Sven Hollesen, fodboldikonet ’Guld-Harald’ Nielsen samt flere af pensionskasserne under PKA. I de følgende år voksede virksomheden støt. Succesen kulminerede i 2006 og 2007, hvor Planet Huse leverede 300 huse om året, indtil lavkonjunkturen halverede salgstallene.

De seneste år er der arbejdet hårdt på at vende udviklingen, og det har været en succes. Planet Holding har således præsteret overskud på mere end 6 mio. kr. i både 2011 og 2012.

- Takket været dygtige medarbejdere og tætte partnerskaber har indsatsen resulteret i, at Planet-Holding siden 2011 atter har haft sorte tal på bundlinjen, og at koncernen igen er i vækst. En positiv udvikling, som fortsætter i indeværende regnskabsår, siger direktøren, der kan se tilbage på tusindvis af spændende projekter i ind- og udland.

- Hver dag opfører vi sammen med loyale og dygtige medarbejdere huse i højeste kvalitet, og vi ser frem til også i årene fremover at kunne glæde kunderne med vores produkt, som vi betegner som ’det bedste fritidshus på jorden’, fastslår Torben Basse, der fredag den 4. oktober afholder jubilæumsreception for 300 indbudte gæster på selskabets adresse.

Inger Støjberg inviteret til debat
Planet-Huse benytter blandt andet jubilæet til at skabe opmærksomhed om de lovmæssige rammer for udlændinges køb af feriebolig i Danmark. Virksomheden har derfor inviteret tidligere beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) til at holde et debatindlæg om perspektiverne i at ændre lovgivningen.

Efter Inger Støjbergs debatoplæg vil receptionsgæsterne have mulighed for at stille spørgsmål til folketingsmedlemmet, som står til rådighed for pressen sammen med administrerende direktør Torben Basse, bestyrelsesformand Harald Nielsen – samt Sven Hollesen, der leder Planet-koncernens aktiviteter i Tyskland.

- Vi vil gerne puste liv i debatten omkring salg af sommerhuse til udlændinge, og jeg ser frem til at høre Støjbergs inputs. Det er en problemstilling, som efterhånden i mange år har haft stor betydning for vores branche, uden at der fra politisk hold er taget seriøst initiativ til at kigge på en revision af lovgivningen, siger Torben Basse.

Inger Støjberg erklærer sig parat til at kigge på den omstridte lovgivning, der begrænser udlændinges muligheder for at eje sommerhuse herhjemme. Reglerne er ikke længere tidssvarende, mener hun:

- Jeg ved, at sommerhusreglen fylder meget i branchen, og jeg er parat til at lytte til alle argumenter. I visse kommuner er det blevet meget svært at sælge fritidshuse, og så kunne jeg da godt forestille mig, at man slækker på kravene i disse områder. Lad os kigge seriøst på det, for reglerne skal jo følge med tiden, siger politikeren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094