23948sdkhjf

Elindco vinder Børnehus i Hvalsø

Entreprenøren, som skal stå for byggeriet af det nye 1.200 m² børnehus i Hvalsø, er nu udvalgt blandt fem bud. Vinderen af totalentreprisen blev Elindco.
Bedømmelsesudvalget for det nye børnehus i Hvalsø har valgt at pege på et tilbud fra Elindco. Buddet på at løse byggeprojektet er det, der opfylder flest af de krav, der blev formuleret i udbudsgrundlaget.

Dermed kan de første spadestik til byggeriet af Lejre Kommunes nye børnehus meget snart tages. Byggeriet forventes at gå i gang i november og være færdigt til juni 2014.

Det nye børnehus skal kunne rumme i alt cirka 124 børn, 75 børnehavepladser, 24 vuggestuepladser og legestue til 25 dagplejebørn.

Fællesrum forbinder alle funktioner
Det nye børnehus er tegnet af arkitektfirmaet
Fakta
Bygherre: Lejre Kommune
Størrelse: 1.200 m²
Totalentreprenør: Elindco
Arkitekt: Mangor & Nagel
Landskab: Mangor & Nagel, Plan + Landskab
Ingeniør: Oluf Jørgensen
Mangor & Nagel. Det grundlæggende koncept for det nye børnehus er ideen om "det små i det store", forstået på den måde, at det det er de mange små dele tilsammen, der skaber helheden.

Børnehuset er skabt med udgangspunkt i den trygge base, hvor børn i veldefinerede rammer kan udvikle sig på sine egne vilkår. Et fællesområde er kærnen i huset og det er forbundet med alle husets funktioner fra legerum og grupperum til maleværksted, køkken og administration.

Derudover er det en særlig fordel, at den såkaldte "liggehal", hvor børnene kan sove til middag, ligger i tæt forbindelse til vuggestuegrupperne som et uopvarmet rum med direkte indgang fra huset.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094