23948sdkhjf

Gang i 4.000 m² uddannelsesbyggeri

Fremover skal University College Nordjylland Teknologi og act2learn Teknologis bygningsfællesskab samles i ét hus. Opførelsen af det 4.000 m² store byggeri er nu sat i gang.
UCN’s bestyrelsesformand Ulla Astman og rektor Niels Horsted har netop taget første spadestik på en ny tilbygning UCN’s faciliteter på Sofiendalsvej i Aalborg.

Her skal der i løbet af det næste halve år bygges cirka 4.000 m² nybyggeri, der samler University College Nordjylland Teknologi og act2learn Teknologis bygningsfællesskab i samme hus. Ønsket med det store byggeri er at danne et fagligt fællesskab med alle teknologiske uddannelser placeret i samme hus, hvor de studerende møder hinanden på tværs af årgange og uddannelser.

I forlængelse af en omfattende konkurrenceproces med 11 konkurrenter valgte UCN arkitekt- og ingeniørfirmaet Kærsgaard & Andersen som totalrådgiver på undervisningsbyggeriet. Det oplyser Kærsgaard & Andersen på firmaets hjemmeside.

Al teknologi under samme tag
Bygningerne opføres med de samme materialer og den samme udformning som det eksisterende byggeri, så arkitekturen kan markere sammenlægningen og dannelsen af en helhed samt inspirere de studerende og fremme deres kreativitet.

Ønsket til de nye bygninger er et funktionelt og fleksibelt hus, hvor man kan bruge hver en kvadratmeter. Der skal således være plads til både det traditionelle undervisningslokale, det fleksible og innovative læringsrum, som udfordrer de studerende med en anderledes undervisningsform samt det åbne, uformelle ’plug and studie’.

Der skal også skal være mulighed for at trække undervisningen og studiemiljøet udendørs. De landskabelige bearbejdninger bliver gennemført i samarbejde med ENG arkitekter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094