23948sdkhjf

Ekjerskifte blev en ny start for Greve-firma

Siden han i 2011 blev eneejer har Jakob K. Hansen gjort Brdr. K. Hansen til en mere professionel virksomhed.
Det vakte stor opmærksomhed, da entreprenørfirmaet Brdr. K. Hansen i november 2012 fik leveret 24 nye Cat entreprenørmaskiner. Det var blot én blandt en række dramatiske beslutninger, der skulle føre firmaet ind i en ny fremtid formet af den nye eneejer, Jakob K. Hansen.

Brdr. K. Hansen blev generationsskiftet i 2002 fra Børge K. Hansen til brødrene Jakob og Niels K. Hansen, men i sommeren 2011 erkendte de to brødre, at de ikke har samme syn på virksomhedens udvikling, og Jakob K. Hansen bliver eneejer.

- Det får mig til at gå i gang med en proces for at ændre firmaet. Min far var en rar og populær chef, og mange medarbejdere gjorde fortsat, som de plejede i hans tid. Nu var vi bare i en anden tid med en anden ledelse, og det krævede nogle drastiske forandringer herunder også udskiftning af nogle medarbejdere, for at vi kunne komme videre, fortæller Jakob K. Hansen.

- Jeg er en person, der stiller store krav. Ud over at være direktør, er jeg én blandt flere entrepriseledere og jeg er den daglige leder af en række funktioner. Nogle opfatter mig nok som hård og kontant, men det har også været nødvendigt for at få virksomheden på rette køl i en krisetid. Jeg er den type chef, der tager dialogen, og så træffer jeg en beslutning, som jeg forventer, bliver fulgt. Flere opfatter mig som lidt for hurtig, og jeg ved, at mit beslutningstempo betyder, at jeg mister nogle på vejen, men der er også brug for, at der bliver taget effektive beslutninger. Det er bedre med en halvgod beslutning end slet ingen, siger han.

Markante oprydningsaktioner undervejs
Ifølge Jakob K. Hansen lykkedes det aldrig rigtigt at få moderniseret ledelsesformen i de godt og vel ni år, hvor han og broderen ejede firmaet sammen.

- Vi fik ikke gjort virksomheden til vores med respekt og vilje fra alle medarbejdere til at følge vores måde at lede på. På grund af min og min brors forskellige ledelsesform, men med lige dele ejerskab, så kunne medarbejderne altid komme imellem os på en eller anden måde. Det svækkede os som ledere, og til tider var der ikke nogen retning for virksomhedens drift. Det fik sammen med krisen en negativ betydning for virksomhedens effektivitet, og det har været nødvendigt at rydde op, forklarer han.

Jakob K. Hansen har været gennem nogle markante oprydningsaktioner, og han vurderer, at der er forsvundet en halv snes medarbejdere på den bekostning, fordi de ikke kunne acceptere hans ledelse og ledelsesstil.

- Hvis jeg skal drive Brdr. K. Hansen og være den, der har ondt i maven, så skal virksomheden også bevæge sig i min retning, frem for at vi gør, som vi plejer. Jeg indledte derfor en proces i marts 2012, hvor budskabet forenklet sagt var, at enten fulgte medarbejderne min linje eller vi måtte skilles. Vi holdt nogle personalemøder, hvor den nye linje blev præsenteret, og siden har der været en involverende proces med medarbejderne i grupper. De fleste er kommet rigtig godt ind i processen og er blevet en del af den, så de har ejerskab til flere af de beslutninger der tages - blandt andet beslutningen om at købe de nye Caterpiller maskiner.

Udskiftning af maskinpark var som ny begyndelse
Brdr. K. Hansen havde i 2007 cirka 170 medarbejdere. I dag er tallet omkring 100. Tidligt i forløbet besluttede Jakob K. Hansen at udskifte samtlige minigravere og enkelte større maskiner med 24 nye Caterpillar, der blev leveret af Pon Equipment.

- Det var en slags udtryk for den ny begyndelse i firmaet. Vi har en ganske solid økonomi, og med denne udskiftning af maskinparken, så viste jeg både overfor medarbejderne og omgivelserne, at jeg har tro på og vilje til at skabe arbejdspladser hos Brdr. K. Hansen i fremtiden, siger han.

- Vi har det seneste halve år mærket en større interesse for at blive ansat hos Brdr. K. Hansen. Jeg tror, at det skyldes en kombination af de ledelsesmæssige omvæltninger og de nye maskiner, som naturligvis er attraktive for medarbejderne. Samtidig er de et rigtigt godt visitkort ude omkring på arbejdspladserne.

Brdr. K. Hansen har som noget nyt åbnet kontor i Greve som supplement til kontoret på Stevns. En del af arbejdspladserne på Sjælland findes ind mod Hovedstadsområdet, og disse serviceres rigtig godt med en beliggenhed i Greve. En anden nyskabelse er overtagelsen af Pahn Beton, som nu er en del af Brdr. K. Hansen, så firmaet leverer jord, kloak, beton og belægningsarbejde – altså alt op til færdig sokkel.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096