23948sdkhjf

Dansk projekt vinder Nordic Built Challenge

"Ellebo Garden Room", med London-arkitekt Adam Khan i spidsen, er kåret som vinder i den fællesnordiske konkurrence om at skabe Nordens bedste renoveringsprojekt.
Den 8. november 2012 gik startskuddet til konkurrencen "Nordic Built Challenge", der havde som mål at kåre Nordens bedste renovering af en ejendom.

Da fristen for ansøgning udløb den 18. februar havde 171 teams lagt billet ind på at være med, hvorefter 20 teams – fire på hvert projekt – gik videre til næste runde. I sidste måned blev de fire finalister udvalgt, og torsdag den 17. oktober fandt konkurrencen sin afgørelse, da den overordnede vinder af Nordic Built Challenge-prisen med en præmiesum på en million norske kroner blev kåret.

Vinderprojektet består i en omfattende renovering af Ballerup Ejendomsselskabs boligafdeling, Ellebo. Bag projektet står et engelsk-dansk rådgiverteam med London-baserede Adam Khan Architects i spidsen. Øvrige deltagere i konsortiet er Daniel Serafimovski Architects, Kristine Jensens Tegnestue, Price & Myers samt Klaus Nielsen og Esbensen.

Hos Ballerup Ejendomsselskab glæder formand John Carstens sig over både prisen og projektet, som er med til at kan vise vejen for de tusindvis af lignende boligrenoveringer, der skal gennemføres i Europa.

- Ellebo Garden Room er unikt ved både at skabe store energibesparelser og bedre rammer for de mennesker, der bor i Ellebo. En traditionel boligafdeling fra 1960’erne får en ny og stærk karakter, siger John Carstens til KAB’s hjemmeside.

Efter renoveringen kan Ellebo leve op til 2020 energikravene, og beboerne får nye penthouseboliger, altaner og elevatorer samt bedre adgang til nye, grønne uderum.

Læs mere om Nordic Built Challenge og det fællesnordiske initiativ bag konkurrencen; Nordic Built, i artiklen Nordens bedste renoveringsprojekt?
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094