23948sdkhjf

Milliardrenovering rammen om nyt beskæftigelsesprojekt

1.156 boliger i Korsløkkeparkerne i Odense står overfor en omfattende renovering de kommende år. Projektet bliver omdrejningspunkt for et nyt beskæftigelsesprojekt - det første af sin slags i Odense.
Projektet i Korsløkkeparkerne løber op i cirka en mia. kr. Når renoveringen er afsluttet i 2017 er antallet af lejligheder reduceret fra de oprindelige 1.156 til 976.

Læs mere: Renoveringsprojekt i milliardklassen.

Fyns almennyttige Boligselskab (FaB) har nu indgået en aftale med Byg til Vækst, som er et samarbejde mellem erhvervsliv, fagforeninger, uddannelsesinstitutioner og fynske kommuner, hvor FaB forpligter sig til at arbejde på, at hovedentreprenøren aktivt indgår i et samarbejde med deltagerne i Byg til Vækst netværk. Det oplyser FaB på sin hjemmeside.

Formålet er at bidrage til vækst og velfærdsudvikling gennem jobskabelse og samtidig forbedre og øge kvaliteten og effektiviteten i byggeriet.

- Vi vil i FaB gerne være med til at tage et socialt ansvar og medvirke til at både generelt at skabe job- og uddannelsesmuligheder og konkret for nogle af de mange unge på kontanthjælp, som bor i Korsløkken, udtaler formand for bestyrelsen Erling Nielsen.

Vil forpligte entreprenører
Korsløkkeparkerne er i forvejen et udsat boligområde med en høj grad af beboere uden for arbejdsmarkedet. Der er i forvejen en boligsocial helhedsplan, som arbejder på at forbedre nogle af forholdene for beboerne i området. De boligsociale medarbejdere kommer også til at spille en vigtig rolle i forbindelse med rekrutteringen til byggepladsen.

- Vi har en fælles samfundsopgave og et samfundsansvar. Og vi vil gerne forpligte vores entreprenører og underleverandører på samme måde. Vi tror i øvrigt også på, at det kan være med til at give en bedre kvalitet i byggeriet via uddannelse og træning på byggepladsen og et forbedret samarbejde med kommune og læringsinstitutioner, siger direktør Bent Bøllingtoft.

FaBs projektafdeling går i den kommende tid i gang med i samarbejde med hovedentreprenøren og Byg til Vækst at konkretisere indsatserne i projektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125