23948sdkhjf

Stigende KNX-interesse

Mere end 80 rådgivende ingeniører var mødt frem i Operaen i København, da Schneider Electric havde inviteret til seminar om KNX.
Noget tyder på, at danske rådgivere for alvor er klar til at tænke den åbne KNX-standard for styring af bygninger ind i kommende projekter. 80 deltagere var mødt frem i Københavns smukke operahus på Holmen, da Schneider Electric inviterede rådgivende ingeniører til eftermiddagsseminar om KNX den 26. november.

Produktchef og KNX-ansvarlig Lillian Andersen fra Schneider Electric er dag også mere end tilfreds:

- Det er langt flere deltagere end vi havde håbet på i første omgang, og det er vi selvfølgelig meget glade for. KNX skal tænkes ind i projekterne fra begyndelsen, uanset om der er tale om nybyggeri eller renoveringer, så rådgiverne er selvfølgelig meget vigtige for os i arbejdet med at udbrede KNX.

Dansk KNX-koncept
Deltagerne på seminaret hørte om både netværksopbygning, konkrete løsninger og nye KNX-produkter. Blandt andet den nye, gratis app til IOS og Android, InsideControl.

Desuden fortalte Lillian Andersen og applikationsingeniør Tommi Jensen om Schneider Electrics gratis KNX-værktøjer til fagfolk, fx til beregning og projektering af KNX-installationer.

Netop værktøjer til at gøre det nemt at arbejde med KNX, uanset om man er rådgiver eller elektriker, er et område, Schneider Electric fokuserer meget på.

- Vores mål er at gøre KNX så let tilgængeligt som muligt for alle, der arbejder med bygningsautomatik. Derfor har vi opbygget et komplet, dansk KNX-koncept, siger Lillian Andersen.

Vox Pop: To hurtige til deltagerne

Kristjan Gross, AI A/S
• Hvad synes du om KNX-seminaret?
- Det er et godt og informativt arrangement, og en god idé med et seminar for rådgivere. Der er jo rigtigt mange ting at tænke på i projektfasen, når vi taler om bygningsinstallationer.

• Hvordan ser du KNX i fremtiden?
- Jeg tror helt sikkert, KNX bliver endnu mere udbredt i fremtiden, fordi behovet vil vokse for at koble flere anlæg i bygninger sammen i én styring.

Jørgen Frederiksen, ISC Rådgivende Ingeniører
• Hvad synes du om KNX-seminaret?
- Seminaret her er rigtig godt, fordi vi hører om nye produkter og muligheder. Vi kommer i dybden med tingene uden at skulle afsætte en hel dag til det.

• Hvordan ser du KNX i fremtiden ud?
- I fremtiden vil vi se KNX grave sig mere og mere ind på de traditionelle BMS-systemer, som er meget producent-afhængige. Med KNX har man frit valg blandt producenter, og det tror jeg tiltaler både rådgivere og slutkunder. Men det kan også blive en udfordring for KNX-fagfolk, at KNX kommer meget tæt på, eller måske helt erstatter, de traditionelle BMS/CTS-anlæg. Så er det ikke længere nok at have stor viden om KNX og KNX-produkterne - man skal også kende og forstå de anlæg, KNX skal styre.

Mogens Pedersen, MP98 A/S
• Hvad synes du om KNX-seminaret?
- Jeg er her for at få inspiration og høre mere om KNX, både om mulighederne generelt og om nye produkter.

• Hvordan ser du KNX i fremtiden ud?
- Selv har jeg ikke projekteret mange KNX-installationer endnu, men jeg er sikker på at KNX vil vinde mere og mere indpas. Ét styrekabel gennem hele bygningen er den rigtige vej at gå - indtil BUS-kablet bliver erstattet af trådløs kommunikation. Det er fremtiden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.283