23948sdkhjf

Stor teknikentreprise til Strøm Hansen

Installationsvirksomheden Strøm Hansen har vundet opgaven med avancerede styresystemer og et helt specielt lysanlæg på en del af Aarhus-Herningmotorvejen.
Strøm Hansen er udpeget som vinder af teknikentreprisen på en 320 meter lange motorvejsoverdækning ved Søholt Parkvej af entreprenørkoncernen Arkil, der er hovedentreprenør på Låsby-delstrækningen af Aarhus-Herningmotorvejen.

Første af sin art i Danmark
Idéen med motorvejsoverdækningen er at skærme det beboede område for de støjgener, som en stærkt trafikeret motorvej ellers kan give. Og de 320 meter ”tunnel” indebærer en lang række installationer, hvoraf en udbrudt lysstribe af LED-armaturer i loftet af overbygningen er den første af sin art i Danmark.

Strategien med lysstriben er at få et ubrudt lysende bånd, der visuelt tegner vejens forløb, og som følger den fuldt optrukne linje mod nødsporet. Lysstriben har først og fremmest en sikkerhedsmæssig funktion, idet den hjælper bilisterne til at orientere sig i tunnelen. Men sammen med linjen i kørebanen tilfører den også en skulpturelt smuk virkning.

Omvendt dagslysstyring
Lysstriben udgør tunnelens grundbelysning. Men ud over at give bilisterne et godt lys har den også til formål at opbløde kontrasten mellem stærkt dagslys og tunnellens mørke. Ved tunnelens indmunding øges lysmængden således kraftigt – og aftager gradvist indad. Lysstriben styres med omvendt dagslysstyring, så armaturerne lyser kraftigt, når dagslyset er kraftigst, mens lysstyrken dæmpes i takt med, at mørket falder på. Foruden lysstriben installeres der en række andre armaturer, der placeres langs væggene og ved midterpillen, ligesom der installeres kørebanemarkering med lysarmaturer i vejbanen. Alle lysinstallationerne følger lysstribens gradvise aftag af lys indad i tunnelen.

Derudover installeres der naturligvis nød- og sikkerhedsbelysning. Sikkerhedsbelysningen er indbygget i grundbelysningsarmaturerne og forsynes med en særskilt batteri-backup, så der i uanset hvilken situation altid vil være lys i tunnelen.

Projekterer, planlægger og installerer
Strøm Hansen projekterer, planlægger
Fakta
Strøm Hansens indsats i Søholt Parkvej- tunnelen:
Forsyningsanlæg, el-tavler, føringsveje,
lysinstallation, belysninger, lysstyringsanlæg,
UPS-anlæg, vognbanesignaler,
branddetekteringsanlæg, SRO-anlæg, ventilationsanlæg,
inergenanlæg og brandhydratantanlæg.
og installerer samtlige elektriske og mekaniske installationer i tunnelen. Da opgaven indebærer både automation, elinstallationer, intelligent lysstyring samt mekaniske installationer, udfører Strøm Hansens entrepriseafdeling den i tæt samarbejde med automationsafdelingen. Automationsafdelingen står for SRO-anlæggene, der omfatter et avanceret redundant PLC-system til styring af samtlige anlæg nævnt under fakta.

Levering og montering af JET ventilatorer indbygget i loftkonstruktionen samt brandalarm- og brandslukningsanlæg står Strøm Hansen ligeledes for. Projekteringen starter nu, installationsarbejdet påbegyndes ultimo 2014 og opgaven afleveres 30. juni 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094