23948sdkhjf

Ny dimension på T1-taglægter skal nedsætte risiko for faldulykker

Brancheorganisationerne bag T1-brancheaftalen afholdt den 15. marts 2005 møde om de fremtidige lægter.
Brancheorganisationerne bag T1-brancheaftalen afholdt den 15. marts 2005 møde om de fremtidige lægter. På mødet opnåede parterne enighed om den fremtidige aftale om T1-taglægter, der vil blive underskrevet primo april 2005.

Med baggrund i de ujævnheder der blev konstateret på markedet for T1-taglægter i fjor samt de konstaterede faldulykker, har parterne bag den frivillige brancheaftale for T1-taglægter drøftet mulighederne for forbedring af sikkerheden i forbindelse med lægter.

Arbejdstilsynet kan ikke umiddelbart sætte krav til taglægter, men det står klart, at en frivillig opstramning er påkrævet, ellers vil der blive fremsat krav til generel forøgelse af sikkerheden i form af f.eks. net, stilladser, air bags eller lignende, hvilket vil være stærkt fordyrende for byggeriet.

Aftalen om den fremtidige T1-lægte på 38 X 73 mm. træder i kraft den 1. maj 2005 med en overgangsordning på 8 måneder i hvilken periode taglægter, der enten overholder brancheaftalen fra 1999 eller som overholder den nye aftale, må anvendes. Med virkning fra 1. januar 2006 skal alle taglægter overholde kravene i brancheaftalen, skriver TUN.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078