23948sdkhjf

Tre teams dyster om ny bydel

Projektet ”NærHeden” skal danne rammen om et nyt byområde med 4.200 boliger i Hedehusene. Tre eksperthold står nu klar til at tage fat på planlægningen.
Hvordan sprænger NærHeden fordommene om en forstad? Sådan lyder et af de spørgsmål, der skal besvares i et parallelopdrag om NærHeden, den nye stationsnære bydel i Hedehusene.

De tre tværfaglige hold, der nu skal i gang med den spændende opgave, er nu udvalgt på baggrund af otte separate ansøgninger. Ansøgningerne kommer fra de 11 firmaer som NærHeden har inviteret til at byde, hvoraf flere har valgt at slå sig sammen.

- Det er nogle rigtig spændende profiler der nu går i gang med at arbejde med NærHedens udviklingsplan, så vi har høje forventninger til holdenes evne til at arbejde innovativt og tværfagligt med opgaven, fortæller projektdirektør Ole Møller.

Målet med parallelopdraget er, at skabe en udviklingsplan for den nye by, som kombinerer de bedste idéer fra de tre hold, som er under ledelse af henholdsvis White, Vandkunsten/Cobe og Arkitema.

4.200 boliger og 10.000 indbyggere
NærHeden er et partnerskab mellem Høje-Taastrup Kommune og Realdania By. Projektet er udset som et forbillede for fremtidens bæredygtige forstad og en central driver for udvikling af Hedehusene med muligheder for en høj livskvalitet baseret på en sund livsstil, fællesskaber og aktiviteter i by, natur og landskab.

Det er planen at bygge 4.200 boliger, og dermed kan NærHeden komme til at rumme op mod 10.000 indbyggere.

Umiddelbart efter de tre hold er blevet sat i gang, inviterer NærHeden alle interesserede til at være med til at debattere de centrale spørgsmål, der skal besvares i parallelopdraget. Dialogmødet kommer til at foregå torsdag den 16. januar klokken 19-21 i Hedehuset i Hedehusene.

Team White
White, Niras, Transsolar og Stocholm Resilience Center samt de eksterne eksperter Klaus Sieger, Ted Lindquist, Frederico Parolotto og Jan Servin.

Team Arkitema
Arkitema, Karres en Brands, Smith Innovation, Orbicon, Social Action, Open Air Neighborhood, Lin Skaufel, Viatrafik samt de eksterne eksperter Klas Tham, Rune Thorbjørn Clausen, Gerhard Dekker, Rasmus Friis, Mia Manghezi, Lisbeth Skarvuing, Ditte Klöcker, Brian Abildgaard og Tom Harpøth.

Team Vandkunsten/Cobe
Vandkunsten, Cobe, Marianne Levinsen Landskab, Carlberg/Christensen, Grontmij, Esbensen samt de eksterne eksperter Tor Nørretranders, Birgitte Mazanti, Jens Kvorning, Jesper Nielsen, Martin Brynskov, Jens Christian Petersen, Michael Stoltze, Søren Nordal Enevoldsen, Peter Maskell og Orvar Löfgren.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109