23948sdkhjf

Byggestart på 3.400 m² stjerneformet institution

I går gik opførelsen af Børnehusene Stjernen i Fraugde ved Odense officielt i gang. Byggeriet er på 3.359 m², og totalrådgiver er AI sammen med P+P Arkitekter, AI, Bogl og OBH-gruppen.
En stjerneformet landsby med gadekær, huse og lader vil i det kommende år vokse frem i Fraugde i udkanten af Odense. Landsbyen, der er døbt Børnehusene Stjernen, vil komme til at fungere som hjem for op til 24 fysisk og psykisk handicappede børn og unge fra 0-18 år.

Hjemlighed er helt centralt for byggeriet og børnene, og hjemligheden kommer blandt andet til at afspejle sig i bygningens udtryk, indretning og atmosfære, der signalerer og bidrager til omsorg, tryghed og nærvær, og understøtter udvikling, oplevelser, leg og behandling.

Ud over de 24 faste pladser, hvor alle børn bl.a. har eget værelse og bad, bliver der også indrettet otte aflastningspladser.

Totalrådgiver på projekter er AI i samarbejde med P+P Arkitekter, BOGL og OBH-gruppen.

Læs mere: Vinder af Odense-institution fundet.

Erstatter Børnehuse i Nyborg og Odense
Børnehusene Stjernen bliver i alt 3.359 m² stort, og erstatter Børnehusene i Nyborg og Odense, hvor rammerne længe ikke har været optimale, hverken i forhold til børnenes, forældrenes eller medarbejdernes behov.

Læs mere: Byggeri og renovering for 200 millioner på Fyn.

Selve udviklingen af Børnehusene Stjernen går en del år tilbage, hvor Region Syddanmark i samarbejde med blandt andet forældre udarbejdede projektet ”Bedre Børnehuse”, hvor ideerne og drømmene tog sin start og nu på vej til at tage fysisk form.

Børnehusene Stjernen bliver efter planen klar til indflytning i slutningen af 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094