23948sdkhjf

Rådgiver fundet til stort anlagt formidlingsprojekt

Thorborg Skovsted Johansen med Bertelsen & Scheving Arkitekter er valgt som totalrådgiver til projektet ”Arbejdende Pumpestationer”, der er en del af Realdanias kampagne Stedet Tæller.
Det stort anlagte formidlingsprojekt ”Arbejdende Pumpestationer” ved Skjern Å er kommet et stort skridt længere. I tæt opløb med andre kompetente konkurrenter er Thorborg Skovsted Johansen med Bertelsen & Scheving Arkitekter valgt som totalrådgiver for projektet. Konkret omfatter projektet udvikling af seks formidlingspunkter langs Skjern Å.

Skjern Å er Danmarks vandrigeste å og naturen i ådalen er helt unik og meget karakteristisk for Vestjylland. Her er storslåede landskaber, som sammen med hederne og moserne er levested for en række planter og dyr af international betydning.

Læs mere: Realdania bruger 115 millioner på projekter i yderområder.

Formålet med projektet Arbejdende pumpestationer er at gøre området omkring Skjern Å mere attraktivt for både lokale og besøgende ved at skabe nye muligheder for friluftsliv og oplevelser i naturen. Det sker gennem tiltag, der forbinder og formidler naturen og kulturlandskabet, og samtidig er grundlag for, at det lokale erhvervsliv kan udvikle nye oplevelsestilbud. På den måde skal projektet være katalysator for lokal udvikling i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Bag projektet står Ringkøbing-Skjern Kommune, og for kommunen er visionen at skabe en rød tråd i formidlingen af Skjern Å. Projektet skal udnytte og forbedre de eksisterende muligheder på stedet - blandt andet ved at inddrage fungerende pumpestationer som formidlingspunkter.

Udføres i 2014 og 2015
Konkret omfatter projektet udvikling af seks formidlingspunkter langs Skjern Å, som skal forbedre landskabets tilgængelighed. Formidlingspunkterne består til dels af de gamle pumpestationer og tilrettelægges, så de har forskellige tilbud til projektets målgrupper. Blandt projektets fysiske tiltag er renovering af tre pumpestationer med etablering af bl.a. trapper, tagterrasser, etablering af stiforløb og genskabelse af et spang over åen.

Først i det nye år starter planlægning, projektering og myndighedsbehandling, med forventet udførelse i 2014/15.

Styregruppen for Arbejdende Pumpestationer glæder sig til, sammen med totalrådgiver og mange engagerede lokale kræfter, at komme i gang med projektet.

Læs mere om projektet på Stedet-taeller.dk.

Fakta
Arbejdende Pumpestationer er et realiseringsprojekt under Realdania kampagnen Stedet Tæller. Projektet er organiseret som et bredt lokalt samarbejde mellem Ringkøbing-Skjern Kommune, LAG Ringkøbing-Skjern, Naturstyrelsen, Ringkøbing-Skjern Museum, Forsvaret, og en række private lodsejere. Ringkøbing-Skjern Kommune er tovholder, koordinator og projektejer. Projektet Arbejdende Pumpestationer har et samlet budget på 4,3 mio. kr.

Stedet Tæller er en Realdania-kampagne, der frem til 2016 støtter konkrete, fysiske projekter i Danmarks yderområder. Det er formålet, at kampagnens projekter skal være med til at udvikle og udnytte de stedbundne potentialer, der kan bidrage til at styrke livskvaliteten i yderområderne. Realdania alt 115 mio. kr. til at støtte konkrete, fysiske projekter samt afsat midler til formidling af viden og inspiration til aktører i yderområder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109