23948sdkhjf

Vinderprojekt for 714 mio. kr. neurorehabiliteringshus fundet

Teamet med Aart architects og Nordic Office of Architecture i spidsen har vundet konkurrencen om det nye 25.000 m² neurorehabiliteringshus på Glostrup Hospital.
Et nyt neurorehabiliteringshus skal fra 2018 skabe rammerne for den bedste pleje, behandling og rehabilitering af patienter med rygmarvsskader og komplekse og traumatiske hjerneskader fra hele Østdanmark.

Onsdag 18. december blev Aart Architects og Nordic – office of Architecture som totalrådgivere med underrådgiverne Marianne Levinsen Landskab, Harde Larsen Rådgivende Ingeniører, Buro Happold Aps og Hospitalitet A/S udnævnt som vindere af projektkonkurrencen.

- Vi er glade for, at vi nu er nået et kæmpe skridt nærmere at kunne tilbyde patienter fra hele Østdanmark optimale fysiske rammer under deres ofte lange og krævende rehabiliteringsforløb. Nu skal vi finjustere projektet, så det nye neurorehabiliteringshus bliver optimalt for den højt specialiserede pleje, vi gerne vil give patienterne, siger Maja Holt Højgaard (A), der er medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden og formand for den politiske følgegruppe.

Høj funktionalitet gør det nemt for brugerne
Tre hold har deltaget i konkurrencens anden og sidste fase om at få tildelt totalrådgivningsopgaven for det nye byggeri, og Glostrup Hospital og deres rådgivere har forholdt sig til tre særdeles stærke bud.

Læs mere: Glostrup Hospital bliver endnu større.

Vinderprojektet bliver en bygning med høj funktionalitet i forhold til både den kliniske og den logistiske drift. Det samlede byggeri kommer til at bestå af to sengebygninger, der forbindes via en midterbygning, hvor der er plads til fælles faciliteter som opholdsstuer og konferencelokaler. Hver sengebygning opføres omkring et gårdrum, så husets brugere får mest muligt dagslys.

- Udformningen af midterbygningen gør det både nemt og let at overskue at komme fra sengestue til fællesrum og videre ned i stueetagens svømmehal og træningssal. Det sparer tid for personalet, men er især vigtigt for patienter i kørestol eller med nedsat kognitiv funktion, siger drifts- og projektchef Morten Christiansson.

I vurderingen af de tre bud er der lagt vægt på samspillet mellem funktion, arkitektur og bæredygtighed, på pris samt på planer for bemanding og brugerinvolvering.

Samler behandlingen af patienter fra hele Østdanmark
Bygningen bliver på ca. 25.000 m² og skal rumme 125 ensengsstuer, ambulatorier og træningsfaciliteter som bassin og træningssal.

Foruden de typer af patienter, som i dag får højt specialiseret neurorehabilitering, bliver der også plads til patienter med komplekse hjerneskader fra en blodprop i hjernen eller hjerneblødning. Disse patienter er i dag spredt ud hos fx medicinske og neurologiske afdelinger, og får fra 2018 også gavn af de nye, moderne rammer på Glostrup Hospital.

Fakta om nyt neurorehabiliteringshus
• Neurorehabiliteringshuset skal skabe rammerne for den bedste pleje, behandling og og rehabilitering af patienter med traumatiske, komplekse og mellemsvære hjerneskader samt patienter med rygmarvslidelser fra hele Østdanmark.
• Huset forventes at kunne tages i brug i 2018 og har et budget på 714 mio. kr.
• Neurorehabiliteringshuset er en del af Nyt Hospital Glostrup, der også indeholder et nyt parkeringshus samt nyt køle- og nødstrømsanlæg.
• Det samlede budget for Nyt Hospital Glostrup er 817 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

3.725