23948sdkhjf

Årets der gik - del 1: Solceller og snyd med autorisationen

Building Supply bringer her et overblik over de fem artikler fra el-området, der fik størst læseropmærksomhed i første halvår 2013.
2013 er ved at rinde ud, og i den anledning har Building Supply - El set nærmere på årets mest populære historier. I dag ser vi tilbage på de mest læste artikler frem til juni.

Autorisation har året igennem været et emne, der har tiltrukket sig stor opmærksomhed. Listens første indslag, der blev bragt i uge 4, handler således om snyd med autorisation. (Stikprøve afslører autorisationssnyd). En stikprøve afslørede, at to ud af 100 el-installatører ikke havde den påkrævede autorisation. Det førte til, at Tekniq anmeldte et firma til Skat og flere andre til Sikkerhedsstyrelsen.

Solceller er et andet område, der har været omdrejningspunkt for mange artikler og stor læserinteresse. I marts 2013 var solceller - og ikke mindst potentielle problemer med bestemte paneler – emnet i den anden historie på listen, ’Også brandfarlige solceller på danske tage’. En undersøgelse foretaget af Sikkerhedsstyrelsen viste, at der på det danske marked fandtes en bestemt type solcellepaneler, som havde forårsaget 15 tagbrande rundt om i Europa.

Trefor Entreprise annoncerede i maj måned et farvel til arbejdet inden for installations- og serviceopgaver samt hos erhvervs- og privatmarkedet. (Trefor dropper private el-installationer). Den nyhed havde så stor interesse i branchen, at historien kom i top blandt årets mest læste. Skiftet hos Trefor Entreprise blev begrundet med en ny strategi, hvor fokus inu stedet er kerneaktiviteterne på erhvervskundemarkedet.

Maj var også måneden, hvor næste artikel på listen blev bragt. Denne gang var det historien om problemer med solceller på taget af en sportshal i Hillerød. (Hillerød overvejer sag imod solcellefirma). Hillerød Kommune overvejede en retssag imod det firma, som havde monteret solcellerne, idet de havde fået taget til at give sig.

Sidste historie blandt de mest læste artikler i første halvår handlede også om solceller. Nærmere bestemt de nye regler for støtte til solceller, som partierne bag Energiforliget i juni 2013 var kommet frem til. (Her er de nye solcelleregler).

Det var de fem mest læste artikler frem til sommerferien 2013. På mandag bringer vi et overblik over de historier på el-området, der var de mest læste i sidste halvdel af 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109