23948sdkhjf

Nu kan Nordea begynde byggeriet af nyt domicil i Ørestad

Med vedtagelsen af lokalplanen for August Schade Kvarteret i Ørestad Nord kan arbejdet med opførelsen af Nordea Banks nye 46.000 m² store domicil gå i gang.
Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune vedtog den 12. december lokalplanen for August Schade Kvarteret i Ørestad Nord. Dermed kan arbejdet med Nordeas nye domicil gå i gang.

Nordea har på forhånd sat sig på cirka halvdelen af August Schade Kvarterets erhvervsbyggeret. Henning Larsen Architects tegnede allerede i 2012 et nyt kontordomicil til Nordea. I oktober i år indgik Nordea Ejendomme så aftale med MT Højgaard om totalentreprisen på det nye domicil ti Nordea Bank.

Læs mere: MT Højgaard skal opføre 46.000 m² domicil-byggeri.

Lokalplanen muliggør 120.000 etagementer bebyggelse, svarende til cirka 25 procent af den samlede byggeret i Ørestad Nord. 30.000 etagemeter skal anvendes til beboelse og resten til erhverv. Det betyder, at lokalplanområdet befolkes med ca. 700 beboere og 3.500 arbejdspladser.

Sammenhæng i kvarteret på plads
Med lokalplanen for kvarteret på plads opnås en interne sammenhæng i kvarteret, hvor sivegaden langs kanalen forbinder de primære pladser, Universitetstorvet i nord og DR Pladsen i syd og skaber et oplevelsesrigt forløb for de mange mennesker, der dagligt færdes her.

Den nye lokalplans bebyggelsesplan udgøres af en række kantede byggerier omkring en indre gade, der forbinder de omgivende store boligkvarterer med Metrostationen. De i alt syv byggerier i planen har relativt store volumener og får en høj detaljeringsgrad med vinklede og skulpturelle facader og tag, forskudte planer og transparente stueetager, der skaber et inspirerende og inviterende bymiljø.

Blandingen af boliger og kontorer skal desuden få det kommende bykvarter til at leve både dag og aften. Her kommer flere fælles mødesteder og aktivitetstilbud. Ved indgangen til kvarteret fra sydøst og sydvest skabes grønne byrum med fritidsaktiviteter og mod DR pladsen og Metro indrettes bymæssige funktioner som fx serveringssteder og udstilling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093