23948sdkhjf

Havnen i spil

Den 22.-26. august 2005 afholdes den første Arkitektur- og Byggeworkshop ved Institut for Arkitektur og Design, Aalborg Universitet. Den forløber som 3 parallelle workshops ledet af fremtrædende danske tegnestuer...
Målet er at udvikle visionære strategier og designforslag til havnens udvikling og omdannelse. Resultatet fremlægges for politikere, developere, borgere m.fl. fredag den 26. august.

Harbourscape Aalborg 2005 er et projekt under Institut for Arkitektur & Design, Aalborg Universitet. Det er finansieret gennem støtte fra C.W.Obels Fond, Aalborg Universitet og Aalborg Kommune.

Projektets resultater vil indgå som selvstændigt bidrag til Kommuneplandebatten i Aalborg 2005. Det er tanken, at Arkitektur- og byggeworkshoppen gennemføres hvert andet år.

Formålet er at sætte højeste standard inden for byomdannelse, byudvikling, arkitektur, byggeteknik. De gennemføres – dels for at rejse en generel debat blandt investorer, developere og professionelle fagfolk om disse spørgsmål, dels for at yde et selvstændigt bidrag i udviklingen af vor arkitektur og vore bymiljøer med fremsynethed, omtanke og stor mangfoldighed.

Baggrund

Harbourscape Aalborg 2005 er inspireret af “Bauforum” fra Hamburg, der på mange måder har dannet skole for en involverende udviklingsstrategi i byomdannelsen.

I 80’erne og helt op til i dag har byen afholdt bygge- og planlægningsworkshops for professionelle arkitekter og planlæggere med udgangspunkt i konkrete omdannelsesproblemer i byen.

Siden er en lang række europæiske byer fulgt efter - senest Oslo med strategiworkshoppen i november 2004, hvor professionelle teams søgte at udvikle forskellige designstrategier for omdannelse af den liminale zone mellem by og fjord.

Program

Workshoppene gennemføres med udgangspunkt i bl.a. følgende tema:

- Havnen som interface
- Havnen som scene
- Arkitektonisk nytænkning
- Bevaringsværdig industrizone
- Havnens offentlige rum.

Programmet løber mandag til fredag og afsluttes med en offentlig fremlæggelse af de mange forslag. I fremlæggelsen vil inviterede politikere, investorer og developere deltage.

Hele begivenheden dækkes af lokale medier (TV og presse) og resultaterne vil blive præsenteret dels som en udstilling, dels som en publikation i løbet af 2005.

I løbet af ugen gennemføres offentlige forelæsninger om havnen som interface, internationale omdannelsesstrategier, kulturel planlægning, oplevelsesøkonomi med gode internationale eksempler.

Det sker i samarbejde med Livslang Læring ved Aalborg Universitet. Der vil løbende ske opdateringer på Arkitektur og Designs hjemmeside: www.aod.aau.dk .

Kilde: Aalborg Kommune

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093