23948sdkhjf

Trigon vinder unikt museumsprojekt

På Skagens Museum har man nu valgt hovedentreprenør til museets omfattende renoverings- og tilbygningsprojekt. Frederikshavnske Trigon skal varetage den spændende opgave.
- Trigon afleverede det bedste bud i forhold til de opstillede kriterier for projektet, og kommer desuden med en lang række positive referencer fra større og også utraditionelle opgaver, der vidner om gedigent entreprenørarbejde. De har blandt andet stået for opførelsen af Arena Nord i Frederikshavn, og tilbage i 70’erne flyttede de Krudttårnet i Frederikshavn 270 meter i ét stykke – det er jo nærmest et kunstværk i sig selv, siger Lisette Vind Ebbesen, som ser frem til et stærkt og spændende samarbejde.

Entreprenørfirmaets administrerende direktør, Karl-Erik Slynge, og Skagens Museums direktør, Lisette Vind Ebbesen, havde i går fat i den blå kuglepen for at underskrive aftalen på entreprisen og Trigon begynder så småt at rykke ind på området omkring museet i februar måned, og går for alvor går i gang i løbet af foråret.

Inden da skal firmaet Arkil Fundering A/S etablere byggegruben med installation af spunsjern og udgravning til kælder. Førstnævnte foregår ved hjælp af hydropres, en metode der er væsentligt dyrere end traditionelle teknikker, men til gengæld er yderst skånsom i områder med ældre og svagt funderet byggeri, som tilfældet er i Østerby.

En ære at opføre et kunstævrk
Om Trigons del af opgaven udtaler Karl-Erik Slynge:

- Vi er utrolig stolte over at få lov til at udføre dette nye Skagen kunstværk og vi vil sørge for at det bliver i en god kvalitet, afleveret til tiden. Som et lille kuriosum kan jeg nævne at dette er det tredje store projekt, vi laver sammen med arkitekterne Friis og Moltke og ingeniørerne Cowi. Først Arena Nord og derefter Læsø Kur, så derfor bliver det en stor ære nu at opføre endnu et kunstværk sammen med dem.

Eksterne samarbejdspartnere og forsyningsvirksomheder har allerede i løbet af januar måned byggemodnet området foran museet, som således står klar til første del af byggeprojektet nu.

Fakta
• Byggeprojektet opføres i to etaper: Først opføres den nye bygning på 1800 m² fordelt på tre plan, og bagefter – i løbet af 2015 – renoveres den gamle Plesnerbygning fra 1928.
• Sideløbende med byggeprojektet holder Skagens Museum fortsat åbent for gæster indtil midten af september 2014. Efter en kortere byggeperiode åbner museet igen til sommeren 2015.
• Hovedrådgiver: Cowi.
• Arkitekter: Friis & Moltke.
• Landskabsarkitekt: Møller og Grønborg.
• Entreprenører: Nedrivning: Kingo Karlsen A/S. Byggegruber (kælder og spuns): Arkil Fundering A/S. Hovedentreprise: A/S Trigon.
• Finansiering. Frederikshavn Kommune bidrager til projektet med 5 mio. kr. og resten finansieres af fonde og sponsorer. Følgende fonde støtter projektet: A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal (renovering), Augustinus Fonden, Det Obelske Familiefond, Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, ENV-Fonden, Knud Højgaards Fond, Ludvig og Sara Elsass Fond (tilgængelighed), Oak Foundation Denmark og Roblon Fonden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111