23948sdkhjf

Store rådgivende ingeniørvirksomheder bliver større

De 20 største virksomheder beskæftiger 83 procent af de ansatte i branchen i Danmark, viser nye tal fra FRI.
Det er primært de største rådgivende ingeniørvirksomheder i Danmark, der har ansat flest medarbejdere sidste år. Det viser FRI's årlige medarbejderstatistik for 2014.

Væksten i ansatte er primært sket blandt FRI-virksomhedernes udenlandske datterselskaber, der pr. 1. januar 2014 i alt har 10.982 ansatte – en stigning på 392 i forhold til 2013. I Danmark er der 11.920 ansatte, hvilket svarer til sidste års tal, dog fordelt på færre virksomheder.

- Når vi analyserer tallene i statistikken over medarbejderne i Danmark, så kan vi se, at de største virksomheder fortsat vokser. De 20 største virksomheder beskæftiger 83 pct. af de ansatte i branchen i Danmark. Sidste år var det 81 procent, siger Henrik Garver, administrerende direktør i FRI.

Flere ingeniører – færre administrative medarbejdere
Desuden viser medarbejderstatistikken, at stigningen i andelen af ingeniører i virksomhederne fortsætter samtidig med, at antallet af administrative medarbejdere falder.

- I absolutte tal er der kommet 121 ekstra ingeniører til i 2013. Samtidig er andelen - og antallet - af medarbejdere med anden lang videregående uddannelse end ingeniør også øget. I dag udgør ingeniørerne således 55 pct. af den samlede medarbejderstab i ingeniørvirksomhederne i Danmark, og medarbejderne med anden lang videregående uddannelse udgør 15 procent. Samtidig er ikke mindst den administrative stab i virksomhederne fortsat blevet reduceret. Det betyder i praksis, at branchen burde få en øget lønsomhed, da en større andel af medarbejdernes timer vil kunne tilknyttes rådgivningsopgaver bredt, og dermed kan udfaktureres, siger Henrik Garver.

Medarbejderstatistikken viser også, at FRI's medlemsvirksomheder beskæftiger mere end 10 pct. af det samlede antal erhvervsaktive ingeniører. Derfor er FRI en vigtig aktør, når ingeniøruddannelser og unges interesse for naturvidenskab og teknik er til debat.

- Samlet giver tendenserne i medarbejderstatistikken FRI en forhåbning om, at den rådgivende ingeniørbranche grundlæggende er forbi krisen, og at den er rustet til at håndtere de udfordringer, der kommer, når vi igen ser en vækst i opgavemængden. Også når den internationale konkurrence skærpes i Danmark og Europa, slutter Henrik Garver.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094