23948sdkhjf

Vokser på medarbejdere trods mangel på arbejdskraft

Trods den udfordrende situation med mangel på arbejdskraft har de danske rådgivere sidste år formået at vækste på antallet af medarbejdere, viser tal fra Foreningen af Rådgivende ingeniører, FRI, der også antyder årsagen til udviklingen.

Den nyeste videnopgørelse fra Foreningen af Rådgivende ingeniører, FRI, der opsummerer nøgletal fra 2021-videnregnskaberne i FRI’s medlemsvirksomheder til brancheniveau, er udkommet. Og rapporten indeholder positive noter for branchen i en udfordrende tid.

Tallene indikerer, at rådgiver- og ingeniørvirksomhederne imødegår manglen på kvalificeret arbejdskraft med en vis effektivitet. For selvom stort set alle FRI’s medlemsvirksomheder stadig melder om mangel på ingeniører og medarbejdere i andre faggrupper, oversteg antallet af tiltrådte medarbejdere antallet af fratrådte.

I alt beskæftigede rådgiverorganisationens medlemsvirksomheder pr 1. januar 2022 12.916 medarbejdere. Det er 656 mere end året før og en stigning på 5,4 pct. Medarbejderomsætningen fordeler sig på 22 pct. nytiltrådte medarbejdere og 16 pct. fratrådte.

– I et marked, hvor vores medlemsvirksomheders vækst primært er begrænset af, hvor meget kvalificeret arbejdskraft, det kan lade sig gøre at tiltrække, er det virkelig positivt at se, at det hårde arbejde, virksomhederne har lagt for dagen på denne front, ser ud til at give pote, udtaler adm. direktør i FRI, Henrik Garver, i en pressemeddelelse om udviklingen.

– Vi har en formodning om, at en af de ting, der spiller ind, sammen med en generelt øget rekrutteringsindsats er vores tiltag for at gøre FRI-virksomhederne mere attraktive som arbejdspladser – for alle grupper af medarbejdere.

Ifølge FRI-direktøren viser statistikken for 2021 stigende investeringer i efteruddannelse blandt medlemmerne.

– Vi har også iværksat en koordineret indsats på blandt andet barselsområdet, hvor vi som branche har anbefalet alle medlemsvirksomheder at tilbyde 11 ugers fuld løn i den øremærkede barsel til anden-forælder, fortæller Henrik Garver.

FRI videnopgørelse 2022 - Infogram

Udfordring hos studerende

Der er dog stadig specifikke udfordringer på rekrutteringsområdet, hvor den seneste videnopgørelse viser, at der stadig er arbejde at gøre for de rådgivende ingeniører.

Sammenligner man med året før, ser man således et fald i de største medlemsvirksomheders image blandt studerende. Ifølge Henrik Garver en vigtig påmindelse om, at en målrettet indsats for at tiltrække næste generation af ingeniører stadig er nødvendig:

– Over en bred kam kan vi se, at et område, hvor vi i hvert fald KAN sætte ind, rekrutteringsmæssigt, er, når det kommer til de yngste medarbejdere. Her skal vi blive endnu skarpere på at få kommunikeret, at man som rådgiver både er sikret fordelagtige arbejdsvilkår og en fornuftig work/life balance, mens man samtidig er en bærende del af løsningen, når vi som samfund i de kommende år skal gennemføre den grønne omstilling, siger han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Byggevirksomhed konkurs – 100 ansatte sendt hjem
Tocifret millionbevilling sikrer restaurering af 1.000 år gammel domkirke
De holder kun ét år: Storstrømsbroen får ny projektdirektør - igen, igen
MT Højgaard Holding får kendt ansigt som ny økonomichef
Tidsplanen skrider igen-igen på supersygehus
Kæmpe vandbeholder skal have sig en overhaling - Pris: 1 milliard kroner
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Leder IDAG

Send til en kollega

0.14