23948sdkhjf

Danfoss Universe som helårsattraktion

Carl Bro står for projektering af en omfattende udvidelse af Danfoss Universe i et succesrigt partneringsamarbejde.
I april måned 2007 kan oplevelsesparken Danfoss Universe på Als åbne dørene for en ny sommersæson og samtidig indvie et nyt stort og meget markant byggeri til udstillings-, konference- og restaurantformål til en samlet værdi af 40 mio. kroner.

Udvidelsen omfatter en 1100 kvadratmeter stor bygning i to etager til skiftende udstillinger, hvor den seneste teknologi og moderne multimedia bliver kombineret med den nyeste viden om læringsprocesser. Herudover omfatter udvidelsen et nyt og utraditionelt spisested.

Målrettet partnering
De nye faciliteter er skabt af den verdenskendte tyske arkitekt Jürgen Mayer H, som koncept- og idéudvikler med inspiration fra en række internationalt anerkendte intelligens- og læringsforskere.

Rammerne opføres af MT Højgaard som bygningsentreprenør, Hallen & Nordby som udførende arkitekter og Carl Bro som rådgivende ingeniør i et målrettet partneringsamarbejde med Danfoss Universe. Projektleder Henrik T. Clausen fra Carl Bro fortæller:

- Partneringmodellen er meget velegnet til en avanceret byggeopgave som Danfoss Universe, hvor en komprimeret byggeproces, den nyeste teknologi, markant arkitektur samt krav til stor fleksibilitet går op i en højere enhed. Parterne fastlægger i fællesskab budgetter og er dermed forretningsmæssigt meget åbne overfor hinanden fra start til slut, lyder det fra driftschef Lars B. Riemann fra Danfoss Universe.

300.000 besøgende
Udvidelsen skal realisere Danfoss Universes planer om at blive en helårsattraktion med flere indendørs aktiviteter, som kan tiltrække publikum hele året rundt også i dårligt vejr.

Siden åbningen af parken i 2005 har Danfoss Universe haft over 300.000 besøgende, og man forventer en fortsat stigning i antallet af besøgende.

- Vi har skabt en oplevelsespark med en unik formidling af naturvidenskab. Og den har haft stor interesse hos bl.a. børnefamilier og skoler. Eksempelvis har vi i år mere end fordoblet antallet af skoleelever, der har benyttet vores skoletjeneste, klogeklassen. Endvidere kan vi med udvidelsen endnu bedre tiltrække erhvervslivet til vores tilbud om innovative workshops, slutter Lars B. Riemann.

Kilde: Carl Bro Gruppen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078