23948sdkhjf

Københavns største springvand klar til indvielse

Nykredit åbnede i marts sit nye kontorhus ved Kalvebod Brygge, og nu indvier virksomheden en ny plads samme sted. Pladsen rummer bl.a. et springvand med over 2.000 søjler.
Fredag den 6. maj indvier Nykredit en ny plads ved Kalvebod Brygge, der rummer Københavns mest moderne og i særklasse største springvand.

Springvandet har flere end 2.000 vandsøjler, som skifter højde, rytme og formation i takt med dagen og vejrets gang.

- Med den nye plads har vi skabt et nyt byrum, der er et bud på, hvordan man kan nytænke traditionen for at bruge vand på byens pladser. Det særlige ved det nye springvand er, at det hele tiden skifter størrelse og udseende, så pladsen vil være en ny oplevelse, hver eneste gang, man kigger forbi, siger koncerndirektør Bente Overgaard.

En levende vandfontæne
Den nye plads er udført i lys norsk skifer. Selve springvandet er lagt ned i pladsens flade som usynlige dysser. Der er i alt mere end 540 meter springvand fordelt over pladsen i lange striber.

Når vandet ikke springer, fremstår pladsen enkel og åben, men når vandet tændes, forvandles hele pladsen til en levende vandfontæne, som man kan bevæge sig hen over og rundt i. Springvandet er styret af et avanceret computersystem, der får vandet til at skifte mønstre hen over dagen og regulere vandsøjlernes højde i forhold til vind og vejr, så der aldrig er problemer med at komme tørfodet over pladsen.

Om aftenen kaster en særlig præcisionsbelysning et mønster af lys ud over pladsens flade, og et stort rundt spejlbassin på pladsen oplyses af en blågrøn belysning, der vækker mindelser og glødende morild.

Navn afsløres fredag
Pladsen har endnu ikke fået et navn, men det sker i forbindelse med indvielsen fredag, hvor det afsløres af overborgmester Frank Jensen.

Navnet er fundet efter en navnekonkurrence, som blev afviklet i samarbejde med dagbladet Politiken, og gav mere end 2.200 forslag. Det endelige navn er blevet valgt i samarbejde med Københavns Kommune:

- Når nu den nye plads bliver et sted, der forhåbentlig bliver til glæde for alle københavnere, så synes vi det var oplagt også at inddrage borgerne i navngivningen af pladsen. Vi har været overvældet over interessen i at byde ind med forslag, og vi glæder os meget til at afsløre vindernavnet, siger Bente Overgaard.

En svævende bygning
Pladsen rummer også Nykredits nye kontorhus, ”Krystallen”, der står frit på pladsen. Facaden rører kun jorden i tre punkter, hvilket betyder, at man kan se og gå ind under bygningen. Pladsen fortsætter således ind under bygningen og faktisk også ind i bygningen, hvor man i foyeren går på den samme belægning, som findes udenfor:

- Med Krystallen og den nye plads har vi ønsket at tænke erhvervsbyggeri på en ny måde. Vi har ønsket at skabe et byggeri, der giver nogle nye og markante kvaliteter til omgivelserne og som er en oplevelse både for dem, der kommer i huset, og for byens borgere, forklarer Bente Overgaard.

Det 6.500 m² store kontorhus blev indviet i marts måned og er tegnet af Schmidt Hammer Lassen i samarbejde med SLA, Carl Bro og Buro Happold.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079