23948sdkhjf

Dansk tegnestue vinder ”det største hospitalsbyggeri i Storbritannien i nyere tid”

Arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen (SHL) skal tegne et 94.000 kvm stort hospital i den engelske by Leeds, skriver firmaet på sin hjemmeside. 

Projektet er ifølge SHL det største hospitalsbyggeri i Storbritannien i nyere tid og bliver det første af i alt 40 nye hospitaler, som den britiske regering har forpligtet sig til at opføre inden 2030. 

Det nye 94.000 kvm hospitalsbyggeri vil samle flere hospitalsfunktioner i et hus, herunder akut- og børnehospital samt afsnit for mor og barn. 

Indvendigt i hospitalet skal der skabes et miljø, der tilgodeser patienter og besøgendes oplevelse af at færdes på stedet samt understøtter tværfagligt arbejde mellem hospitalets højtspecialiserede afdelinger. Adgang til fællesarealer, patientstuer og grønne uderum giver plads til rekreative aktiviteter og tilbyder et pusterum, hvor sygdom og stress kan træde i baggrunden, lyder SHL's beskrivelse af projektet. 

Ifølge dagbladet Børsen er byggesummen på hospitalet i Leeds på mere end 5 mia. kr. 

Bygherren The Leeds Teaching Hospitals NHS Trust har, på baggrund af en international konkurrence, udpeget teamet bestående af Schmidt Hammer Lassen Architects, Perkins & Will samt Penoyre & Prasad.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096