23948sdkhjf

Eksklusive typehuse fra Henning Larsens Tegnestue

Bülow & Nielsen stillede for to år siden Henning Larsens Tegnestue den opgave at gentænke typehuset i et nyt design. Nu er de første af husene under opførelse og de i alt syv varianter indgår fra nu af i Bülow & Nielsens sortiment.
Danmarks vel nok mest kendte og prisbelønnede arkitektfirma, Henning Larsen Tegnestue, har for Bülow & Nielsen designet en serie af eksklusive huse, der omtænker typehuset og skaber nye rammer for familieliv i hus med have. Husene er skabt for Bülow & Nielsen, som er ved at bygge et helt nyt område kun med Henning Larsens Tegnestues design.

- Typehusene har i sin grundidé ikke forandret sig meget siden 1960’erne, hvor den nye boligform brød igennem i landets villakvarterer. Siden har mange danskeres livs- og familieformer ændret sig så meget, at hjemmets rammer også må ændres for at støtte den nye version af det gode liv. Tiden er til, at danskernes huse gentænkes indefra og ud. Resultatet er blevet et tydeligt Henning Larsen Tegnestue-design med en spændende serie på syv huse, som henvender sig til kræsne danskere, siger adm. direktør Steffen M. Baungaard, Bülow & Nielsen.

Henning Larsens Tegnestue er mest kendt for unika-byggerier over alt i verden. Tegnstuen og Bülow & Nielsen fandt for to år siden sammen om opgaven med at gentænke typehuset.

- Som arkitekter er vi rigtig gode til at skabe noget unikt med udgangspunkt i omgivelserne, som vi studerer og analyserer. Med husserien til Bülow & Nielsen har vores faglige udfordring været at lave et design, hvor området er parcellen – selve grunden. Samtidig skal husene eksistere sammen med hinanden og andre huse i parcelhusområderne, uden at området bliver ensformigt og livløst, siger arkitekt Mette Kynne Frandsen, adm. direktør for Henning Larsens Tegnestue.

Bülow & Nielsen opfører i øjeblikket ni af Henning Larsens Tegnestues banebrydende huse i københavnsområdet. Husene forventes færdige til næste forår og kan købes gennem Bülow & Nielsen.

Læs mere om Henning Larsens Tegnestues eksklusive typehuse her

Kilde: Bülow & Nielsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095