23948sdkhjf

Grundkøb sætter skub i Viborg Baneby

Med købet af den sidste store industrigrund i området, der skal omdannes til den nye bydel Viborg Baneby, kan Viborg Kommune for alvor komme videre med planlægning for området.
Viborg Kommune køber ejendommen Middagshøjvej af firmaet Gardit A/S, der i dag er den eneste større industrivirksomhed i kvarteret bag banegården i Viborg.

Hermed er vejen banet for den udvikling i Banebyen, der er lagt op til i helhedsplanen for området.

Den solgte grund er på 6.855 m² og bruges i dag af Gardit som centrallager for udstyr til projektafdelingen. Grunden ligger lige op ad den nye kommende bro over banen. Broen skal efter byrådets planer koble Viborg Baneby med bymidten på tværs af jernbanen.

Sælger ønsker hovedkontor i Banebyen
Som en del af købsaftalen forpligter Gardit, som arbejder med overfladebehandling af stålkonstruktioner til blandt andet vindmølleindustrien, sig til at stoppe produktionen inden fem år fra handelsdatoen.

- Dialogen med Viborg Kommune omkring udviklingen af Banebyen er foregået i en god balance mellem Gardits behov for at kunne drive sin virksomhed og kommunens ønske om at skabe fremdrift i projektet, udtaler administrerende direktør i Gardit, Morten Lindholt, og fortsætter:

- Med salget af vores grund på Middagshøjvej til Viborg Kommune har vi fået mulighed for i en periode fortsat at kunne leje lokalerne. Dermed er der skabt en ramme, der både økonomisk og tidsmæssigt gør det muligt at lave en flytning af vores produktion indenfor en femårig periode. Vores rødder har dog altid været i Viborg, så når produktionen lukkes, ønsker vi fortsat have hovedkontor med administration og projektafdeling i byen – og meget gerne placeret på en af vores andre grunde i Banebyen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109