23948sdkhjf

Alectia vender minus til plus

Den rådgivende ingeniørvirksomhed er tilbage på ret kurs efter to år med røde tal på bundlinjen.
En målrettet indsats for at få virksomheden tilbage på ret kurs har båret frugt hos Alectia, der kan se tilbage på et 2013 med fremgang på hovedparten af sine forretningsområder.

Alectia-gruppens nettoomsætning er steget i 2013 med 5,8 mio. kr. til 601,1 mio. kr., mens resultatet af primær drift (EBIT) er forbedret med hele 37,4 mio. kr. til et plus på 9,4 mio. kr. Det frie cash flow udgør 16,9 mio. kr., hvilket er en fremgang på 39,5 mio. kr. i forhold til 2012.

Jesper Mailind, der overtog direktørstolen i starten af 2013, glæder sig over, at Alectia nu er tilbage på ret kurs. Med et fokus på at øge produktivitet og nedbringe omkostninger er det i det forgangne år lykkedes at påbegynde transformation af selskabet.

En ny strategi er lagt, ledelseskompetencer på flere poster er blevet styrket, og en række initiativer er iværksat for at sikre, at Alectia kan fortsætte som en profitabel virksomhed.

- Vores transformationsproces har blandt andet skabt en operationel og finansiel transparens og givet os et godt indblik i, hvor vi skaber værdi. Vi har vendt forretningen i 2013 med fokus på drift og eksekvering og har nu skabt grundlaget for den videre udvikling af Alectia, siger Jesper Mailind.

Mange nye og strategisk vigtige opgaver
Fremgangen i virksomheden egenproduktion – fra 496 til 517 mio. kr. – kan tilskrives succes med rådgivning på hospitals- og uddannelsesområdet.

- Vi har i løbet af 2013 fuldført og vundet mange vigtige opgaver, opdyrket en række nye kunderelationer og styrket samarbejdet med vores key accounts. Samtidig har vi vundet indpas på en række nye områder, der er strategisk vigtige for os, siger Jesper Mailind.

Han fremhæver, at de dybe rødder i industrien gør Alectia til en virksomhed, der skiller sig ud, når det handler om rådgivning inden for processer og produktionsfaciliteter. 2013 blev også et godt år inden for procesrådgivning i både ind- og udland, særligt med fremgang inden for pharma-, bryggeri- og fødevarerelaterede projekter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095