23948sdkhjf

Sjælsø Gruppen gennemfører stort retailprojekt i Norge

Sjælsø Gruppen har via sit norske datterselskab IBI Norge AS indgået aftale om etablering af et retailprojekt på ca. 26.000 kvadratmeter i Kristiansand i Norge i samarbejde med en lokal partner.
Projektet er beliggende i et handels- og erhvervsområde 9 km øst for Kristiansand, hvor der i forvejen er et bredt udbud af detailhandelsvarer. Projektet er udviklet i tæt dialog med Kristiansand Kommune, der har ønsket at videreudvikle handelsområdet i Sørlandsparken.

Projektet, der har byggestart medio 2007 og vil være klar til indflytning i efteråret 2008, er på forhånd udlejet til store kendte detailhandelskæder som XXL (sportsudstyr), Living (møbler), Lefdal (elektronik), Jula (postordrevarehus) og Optimera Montér (byggevarer).

Den samlede projektværdi udgør ca. 350 mio. kr. Projektet er solgt til en investor.

Resultatfremgang på 25 % i IBI-koncernen
IBI-koncernen har for nyligt offentliggjort sit regnskab for 2005/06, dvs. for perioden frem til Sjælsø Gruppens overtagelse af IBI pr. 1. juli 2006.

Regnskabet for 2005/06 udviser en betydelig omsætnings- og resultatfremgang. Resultat før skat er forøget med 25% til kr. 82 mio. baseret på en omsætningsfremgang til kr. 1.076 mio.

Resultatudviklingen bekræfter Sjælsø Gruppens forventninger i forbindelse med købet af IBI-koncernen, herunder forventning om en markant vækst i såvel omsætning som resultat.

Sjælsø Gruppen forventer, at væksten kan fortsætte fremover og accelereres yderligere i takt med, at synergierne mellem
IBI-koncernen og Sjælsø Gruppen realiseres.

Fortsat høj aktivitet på retailmarkedet
Sjælsø Gruppen konstaterer, at der fortsat er høj aktivitet på retailmarkedet i alle de nordiske lande med en betydelig efterspørgsel efter nye projekter fra såvel detailhandelskæder som investorer.

Sjælsø Gruppen forventer derfor at kunne indgå aftaler om yderligere retailprojekter i den kommende tid.

Resultatfor ventninger fastholdes
Gennemførelsen af projektet i Kristiansand, Norge understøtter Sjælsø Gruppens tidligere udmeldte resultatforventninger.

Sjælsø Gruppen forventer således fortsat et resultat før skat for 2006 på 700 – 800 mio. kr., og et resultat før skat for 2007 på 800 – 1.000 mio. kr.

Kilde: Sjælsø Gruppen. / www.sjaelsoe.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094