23948sdkhjf

Usynlig lyddæmpning fra Lindab

Lindab Ventilation lancerer Silent Duct, der er et komplet system af ventilationskanaler med integreret lyddæmpning.
Et lavt støjniveau er en vigtig forudsætning for et godt og behageligt indeklima. Lindab Ventilation A/S med hovedsæde i Haderslev tager derfor lyd-dimensionen seriøst i udviklingsarbejdet og lancerer nu et komplet system af ventilationskanaler med integreret lyddæmpning.

Det nye system hedder Silent Duct og løser på en både elegant og effektiv måde det tidligere kendte problem med, at lyddæmpning er ”noget, der skal bygges uden på kanalerne” og derfor ofte kan virke skæmmende på udseendet af kanalsystemet.

På Silent Duct er lyddæmpningen i stedet bygget ind i kanalerne, så den reelt bliver usynlig. Kanalerne bliver blot lidt større, men får så til gengæld et mere harmonisk udseende med ens dimensioner i hele længden.

Silent Duct er det ideelle valg i bygninger, hvor støjniveauet spiller en vigtig rolle, og hvor kanalsystemet skal være synligt og indgå som en del af rummets arkitektoniske udtryk. Silent Duct er også en effektiv lyddæmper i bygninger med særligt krævende forhold, og løsningen kan tilpasses selv meget snævre installationsområder som eksempelvis elevatorskakter og teknikrum.

Hele Silent Duct-systemet er testet i Lindabs avancerede lydlaboratorium i Farum, hvor effekten af alle de forskelligere produkter og konstruktioner er målt, således at der på forhånd er dokumentation for, hvordan det vil virke i det konkrete tilfælde. Det er således let at projektere en effektiv løsning.

Silent Duct består af et yderrør, et perforeret inderrør, to tilslutninger og et mellemliggende lyddæmpende materiale i tykkelsen 25 mm eller 50 mm. Systemet leveres i de fleste dimensioner fra Ø100 mm op til Ø500 mm og leveres som standard i 3 meters længde. De kan desuden leveres på fixmål eller afkortes til de ønskede længder.

Kilde: Lindab Ventilation A/S.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093